Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat duminică, despr stadiul implementării noii legi a pensiilor, că deciziile de recalculare a pensiilor vor ajunge în perioada 16-31 august la pensionari iar colegii de la Casele Teritoriale de Pensii, deja, în acest moment, au început listarea deciziilor de pensionare. Ministrul a mai spus că important este ca fiecare pensionar să ştie că în urma recalculării, nicio pensie nu va scădea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Colegii de la Casa Naţională de Pensii au finalizat procesul de reevaluare a dosarelor de pensii, asta înseamnă că în acest moment toate datele sunt în sistemul informatic. (..) Sunt în plin proces de recalculare, colegii de la casele teritoriale de pensii, deja, în acest moment, au început listarea deciziilor de pensionare”, a declarat ministrul Muncii, la România TV.

Simona Bucura Oprescu a precizat că, în urma discuţiilor cu parteneri ide la Poşta Română, cu colegii de la Casa de Pensii, cu asociaţiile de pensionari, concluzia la care au ajuns este că mai eficient este să nu trimită decizie de recalculare cu decizie de recalculare, ci să trimită toate deciziile, înainte de 1 septembrie.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Întrebată când vor fi trimise aceste decizii, ministrul a spus: ”Deciziile de recalculare vor ajunge în perioada 16-31 august la pensionari. În septembrie ajunge pensia recalculată în baza principiilor noii legi a pensiilor.

Ministrul a prezentat şi plicul pe care pensionarii îl vor primi cu decizia de recalcular pensiei în baza noii legi, precizând că este ”un formular cât mai simplu realizat de cei de la casa Naţională de Pensii, pentru ca fiecare pensionar să poată verifica uşor aceste date.

Întrebată dacă există situaţii în care pensia va scădea, Simona Bucura Oprescu a spus: ”Important este ca fiecare pensionar să ştie că în urma recalculării, nicio pensie nu va scădea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.