Sociologul Vladimir Ionaş afirmă, după ce Diana Şoşoacă a fost eliminată din cursa electorală printr-o decizie definitivă a CCR, că, deşi aparent George Simion este avantajat de decizia Curţii Constituţionale, principalul beneficiar va fi de fapt Elena Lasconi. El argumentează că cea mai mare parte a electoratului Dianei Şoşoacă va aştepta o linie propusă de Şoşoacă, iar acelaşi electorat i-a pus deja lui Simion ”ştampila de trădător”. ”Cum mă îndoiesc că Şoşoacă îşi va îndemna electoratul să voteze cu Simion, cred că principalul beneficiar va fi Lasconi”, conchide Ionaş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Evident că s-a discutat foarte mult despre cine este cel mai avantajat de interzicerea candidaturii Dianei Şoşoacă. Cel mai la îndemână răspuns este George Simion. Probabil de aceea a fost îmbrăţişat acest răspuns de foarte multa lume, deja fiind văzut ca omul cu cele mai mari şanse sa fie în turul 2. Este adevărat ca cea mai mare problema a lui George Simion a fost reprezentată de Diana Sosoaca. Dar electoratul care s-a dus către Diana Sosoaca i-a pus deja lui George Simion ştampila de trădător - este atributul cel mai folosit în dreptul sau”, scrie Ionaş pe Facebook.
El a preciază că cea mai mare parte a electoratului Dianei Şoşoacă va aştepta ca aceasta să facă recomandări privind votul la prezidenţiale.
”Dacă ar fi sa presupun, bazându-mă pe ataşamentul acestui electorat faţă de Diana Şoşoacă şi pe valorile pe care le are, cea mai mare parte a acestui electorat va aştepta o linie propusă de Diana Şoşoacă. O mica parte va migra automat către Elena Lasconi, iar o altă parte către ceilalţi candidaţi suveranişti”.
Ionuş consideră că de fapt principalul beneficiar al deciziei CCR va fi Elena Lasconi.
”Cum mă îndoiesc de faptul că Diana Şoşoaca îşi va îndemna electoratul să îl voteze pe Simion, cred că principalul beneficiar va fi Elena Lasconi, chiar cu susţinerea Dianei Şoşoacă”, conchide sociologul
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.