Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, candidat la Preşedinţie, a comentat duminică scoaterea Dianei Şoşoacă din cursa pentru Cotroceni printr-o decizie definitivă a Curţii Constituţionale, afirmând că hotărârea CCR pare, la prima vedere, în lipsa unei motivări, disproporţionată în raport cu principiul democratic fundamental de a alege şi de a fi ales, apreciind că CCR trebuie să prezinte rapid motivarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Hotărârea CCR în cazul doamnei Diana Şoşoacă pare la prima vedere, în lipsa unei motivări, disproporţionată în raport cu principiul democratic fundamental de a alege şi de a fi ales.
Rolul principal al CCR este de a apăra candidaţii şi dreptul lor de a fi aleşi, nu de a fi o barieră pentru participarea lor în alegeri. Voi susţine întotdeauna că funcţiile trebuie câştigate la urne prin vot popular, pentru că aceasta este esenţa democraţiei”, scrie Ciolacu.
El consideră că r că CCR trebuie să prezinte rapid motivarea care a stat la baza acestei hotărâri şi aceasta să conţină argumente legale şi constituţionale puternice.
”Altfel, vorbim de o vulnerabilitate a sistemului democratic din România care va impune o discuţie serioasă în societate cu privire la necesitatea unei ample reforme a Curţii Constituţionale”, afirmă Ciolacu.
Curtea Constituţională a anunţat sâmbătă seară, într-un comunicat oficial, că, în urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, a admis contestaţiile formulate de Amalia Bellantoni şi de Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024. 

 

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.