Radu Hossu care a candidat la şefia USR însă a pierdut în faţa Elenei Lasconi a afirmat că la aceste alegeri interne „prezenţa la scor a fost una foarte slabă 11.300 de votanţi din peste 25.000 cu drept de vot”, iar acesta „este rezultatul anilor de zile de apatie politică din interiorul partidului provocate de decapitări de filiale, din pix”. Hossu a mai spus că, dincolo de diferenţele iremediabile de ideologie între el şi Lasconi, aceasta este un om muncitor, sârguincios şi îşi doreşte să reauşească, deoarece el crede în continuare că USR este alternativa la clasa politică actuală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Din perspectiva organizatorică a partidului, am luptat singur în această campanie. Am plecat de la zero şi totuşi nu am scos un scor bun, apropiat de cel al poate celui mai bun comunicator al partidului, Cristian Seidler, care are totuşi în spate două mandate de deputat. USR Braşov nu m-a susţinut cu absolut nimic şi totuşi am reuşit cel mai bun scor procentual scos de un braşovean la alegerile pentru preşedintele partidului. Spun asta ca să nu fie nimeni altcineva considerat responsabil pentru scorul pe care l-am luat şi o spun pentru că totuşi nu-i puţin lucru. Singurii care m-au ajutat aţi fost voi. Mulţi oameni din afara USR-ului, oameni care aţi sunat şi aţi încercat să convingeţi membri USR să mă voteze. Vă mulţumesc tuturor pentru asta. Aţi făcut un efort pentru mine, efort pe care nu ştiu cum să-l răsplătesc decât promiţându-vă că voi rămâne la fel cum mă cunoaşteţi: asumat, onest, imperfect, cu greşelile mele şi cu bunele mele. Eu cred că este un rezultat mai bun decât s-ar fi aşteptat mulţi şi mai slab decât mi-aş fi dorit eu. Sper sincer că prin acest rezultat nu v-am dezamăgit! Rezultat alegeri interne pentru preşedinţia USR: Lasconi - 68.14% - 7.701; Seidler - 16.57 - 1.873; Hossu - 12.54- 1.471; Gabriel Filip - 2.74% - 310”, a scris Radu Hossu, miercuri pe Facebook

El a adăugat că prezenţa la scor a fost una foarte slabă 11.300 de votanţi din peste 25.000 cu drept de vot.

„Asta înseamnă că legitimitatea Elenei este mică în partid, însă este treaba ei să şi-o crească şi sunt sigur şi am încredere că o va face, pentru că este o femeie care a demonstrat că ştie să câştige. Problema nu este însă la Elena, să ne înţelegem! Acesta este rezultatul anilor de zile de apatie politică din interiorul partidului provocate de decapitări de filiale, din pix. De puneri de alţi şefi la filiale, tot din pix. Faptul că partidul s-a îndepărtat de membri simpli şi de electoratul său a dus la această prezenţă la vot în primul şi în primul rând”, a completat Hossu.

„Sunt multe lucuri din punct de vedere ideologic care mă despart iremediabil de Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel, însă partidul a ales-o pe ea să ne reprezinte şi să reprezinte electoratul USR în alegerile prezidenţiale şi naţionale”, a continuat Radu Hossu.

„Elena Lasconi, lăsând toate diferendele noastre de opinie politică este un om muncitor, sârguincios şi căruia din suflet îi urez mult succes în noul rol, în care cu siguranţă nu va fi uşor. Îmi doresc sincer să reuşească, pentru că eu cred în continuare că USR este alternativa la clasa politică actuală, iar USR nu ar trebui să fie un scop, ci o unealtă pentru o Românie mai bună. Felicitări Elena Lasconi!”, a completat el.

Acesta a mai spus că „pentru că rezultatul îmi permite libertatea de a mă întoarce la analizele legate de Ucraina, la ajutorarea acelora de acolo, de susţinere a românilor din Romanian Battkegroup Getica şi voi lua o pauză de la viaţa politică în aşteptarea naşterii fetiţei mele, căci acum ea şi Flavia îmi sunt priorităţi”.

„Îţi mulţumesc Flavia Boghiu pentru că m-ai susţinut şi suportat zilele astea. Alexandra Coliban şi Gelu Kelmer pentru că aţi crezut în mine. Vă mulţumesc tuturor celor care m-aţi susţinut, vă mulţumesc tuturor celor care aţi votat (indiferent cu cine) şi îmi doresc din tot sufletul ca ceea ce eu cred despre viitorul USRului să nu se întâmple! În viaţă nu este despre câţi pumni dai, ci despre câţi pumni primeşti şi totuşi reuşeşti să mergi înainte. Eu aleg să merg înainte! Şi uite că nu singur, ci împreună! Şi diseară: Hai România!”, a conchis Hossu.

Elena Lasconi a fost votată de membrii USR preşedinte al formaţiunii, în urma unui scrutin care a avut loc pe parcursul a două zile, primind 7.701 voturi. Ea a câştigat cu un procent de 68,14% din voturile exprimate. Lasconi a declarat că de astăzi începe reconstruirea USR şi vor lucra mai uniţi şi mai determinaţi ca niciodată, pentru că în joc este pierderea democraţiei din România.
 

 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.