Pe agenda şedinţei Executivului de luni se află proiectul de lege al Ministerului Justiţiei, privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Şedinţa de Guvern a fost convocată luni dimineaţă şi se va desfăşura în sistem online. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă va susţine declaraţii la începutul şedinţei, a anunţat Palatul Victoria.
În informarea transmisă de Executiv, privind proiectele de acte normative incluse pe agenda şedinţei Guvernului României din 14 februarie 2022, la primul punct se află proiectul privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.
Premierul Nicolae-Ionel Ciucă va susţine declaraţii la începutul şedinţei de Guvern.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Pe agendă se mai află un PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ care completarea articolului Ill din Legea nr. 259/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei "Delta Dunării".
De asemenea, Guvernul va mai discuta şi un PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 124/2021 privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile in cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă.
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirma, vineri, în cadrul şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii, că a găsit o cale de a atinge obiectivul principal, care este desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) , precizând că altfel vom rămâne blocaţi aşteptând un miracol ca toată lumea să fie de acord, menţionând că trebuie demonstrată maturitate pentru depăşirea acestui moment.
Pe 21 ianuarie, ministrul a prezentat proiectul de lege, arătând că preluarea competenţelor Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) va fi realizată de 42 de procurori, dintre care 12 vor fi în Bucureşti.
Aceşti procurori vor fi desemnaţi de plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ a fost pus în dezbatere publică.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...