UDMR a depus un proiect de modificare legislativă în Parlament, care prevede obligativitatea plăţii de către stat a drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav în proporţie de 90 la sută, anunţă liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”După cum este cunoscut, persoanele cu handicap primesc o indemnizaţie lunară în funcţie de gradul de handicap, iar persoanele cu handicap grav, care necesită asistenţă zilnică, primesc o sumă pentru acoperirea indemnizaţiilor persoanelor care le ajută. Aceste sume sunt acoperite, în proporţie de 10 la sută, de administraţia publică locală, şi cel mult 90 la sută de administraţia publică centrală. Pentru că acest cuantum al cotizaţiei statului este imprevizibil, în unele cazuri, această sumă nu a fost plătită, sau a fost plătită parţial către persoanele cu handicap, fapt care a creat dificultăţi mari pentru aceste persoane, pentru familiile lor, şi pentru autorităţile locale” a arătat senatorul UDMR.

Cseke Attila a declarat că UDMR a depus un proiect de modificare legislativă care prevede obligativitatea plăţii acestor sume, în proporţie de 90 la sută, de către stat.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Acest sprijin financiar este datoria statului, şi trebuie să fie o certitudine atât pentru persoanele cu handicap grav, cât şi pentru administraţiile locale, care trebuie să elaboreze un buget anual care conţine cotizaţia lor. Nu este de competenţa administraţiei locale de a stabili numărul de beneficiari, acesta fiind stabilit de o comisie de specialitate, prin urmare statul trebuie să plătească aceste sume. Creăm, prin această modificare legislativă, siguranţă financiară pentru persoanele care aparţin uneia dintre cele mai vulnerabile pături ale societăţii, pentru familiile lor, şi pentru autorităţile locale”, precizează Cseke Attila.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.