Premierul Marcel Ciolacu dă asigurări că dacă o dronă va intra în spaţiul aerian românesc având o ţintă civilă sau militară, acea dronă va fi doborâtă. „Din punctul meu de vedere nu vorbim de modificări de legislaţie staţi că nu putem trage că nu avem legi sau că nu se interpretează nu ştiu cum legea ca să fie foarte clară ca nimeni vreodată să răspundă, de parcă ar răspunde cineva că dai o dronă care se îndreaptă către o şcoală sau o casă sau o unitate militară”, detaliază Ciolacu, dând asigurări că România este o ţară sigură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Au intrat şi pe spaţiul aerian, dar nu au avut ţinte pe teritoriul României. Cunoaştem traseul dronei perfect, Ministerul Apărării şi aliaţii ştiu perfect ceea ce se întâmplă în spaţiul aerian. Avem, ştiţi foarte bine, o Poliţie aeriană foarte bine întărită. Dacă cumva este o dronă care intră în spaţiul aerian având o ţintă civilă sau militară, acea dronă va fi dată jos”, a afirmat Marcel Ciolacu, sâmbătă. 
El adaugă că acest lucru se va întâmpla „fără excepţie”. 
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
„O să modificăm şi legislaţie dar nu e... din punctul meu de vedere nu vorbim de modificări de legislaţie ”Staţi că nu putem trage că nu avem legi” sau că nu se interpretează nu ştiu cum legea ca să fie foarte clară ca nimeni vreodată să răspundă, de parcă ar răspunde cineva că dai o dronă care se îndreaptă către o şcoală sau o casă sau o unitate militară. Avem inteligenţă artificială, vedem direcţia, se măsoară, nu sunt drone care îşi schimbă traiectoria, ştim şi greutatea, avem detaliat. România e o ţară sigură. Ce cade la 10 metri, 50 de metri, sunt cele lovite de artileria ucraineană. Acolo nu a cum să intervii să vezi, dar cad foarte aproape”, a adăugat primul ministru.
În urmă cu o săptămână, o dronă  a intrat pentru scurt timp în spaţiul naţional, în timpul unui atac rusesc asupra unor ţinte din Ucraina, situate în apropierea graniţei cu România.
De asemenea, în mai multe rânduri, resturi de drone au fost găsite în judeţul Tulcea, cel mai recent fiind cazul unor fragmente de dronă găsite în zona canalului Litcov, la aproximativ un kilometru de confluenţa cu braţul Sf. Gheorghe. 

 Şeful Statului Major al Armatei, generalul Gheorghiţă Vlad, declara, la Europa Liberă, că, în momentul de faţă, Armata României nu poate să ducă operaţii de luptă pe timp de pace.

”Trebuie dată o stare excepţională, stare de asediu sau stare de război. Armata României nu poate să opereze sistemele de armament în afara obiectivelor militare sau a terenurilor de instrucţie pe care le avem în momentul de faţă”, afirma generalul Vlad la Europa Liberă.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.