Comisarul european de rezervă Gabriela Ciot şi fostul Negociator-şef cu UE Vasile Puşcaş au plagiat în proporţie de 70% într-un articol ştiinţific publicat în anul 2012, conform PressOne, care precizează că prim-autor al textului este Vasile Puşcaş, fostul negociator-şef al României cu Uniunea Europeană, care este şi coordonatorul doctoratului în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene pe care Ciot l-a obţinut în anul 2012, la Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Un articol publicat de Melania-Gabriela Ciot împreună cu Vasile Puşcaş, coordonatorul ei de doctorat, în 2012, anul în care obţine titlul de doctor în Relaţiile Internaţionale şi Studii Europene, este plagiat în proporţie de 70%, relatează PressOne

Articolul ştiinţific „Psychological Factors in Foreign Policy Decision-Making (I): Decision-Making Models” a fost publicat în Studia Universitatis Psychologia-Paedagogia, revistă care aparţine UBB. Deşi este copiat din mai multe surse, cartea din care plagiază cel mai mult este “Understanding Foreign Policy Decision Making”, iar în două locuri din articol, în care sunt plagiate calupuri masive din această carte, este citat Vasile Puşcaş astfel încât să fie lăsată impresia că ideile enunţate au fost emise de fostul Negociator-şef al României cu UE, conform PressOne.

Contactată de PressOne, Gabriela Ciot a închis telefonul când a aflat de ce este căutată. Vasile Puşcaş nu a răspuns la telefon şi nici la mesajul trimis prin care i se cerea un punct de vedere. 

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi că, după respingerea candidaturii Rovanei Plumb, Dan Nica rămâne propunere de comisar european, fiind o persoană respectată. De asemenea, a anunţat că va fi propusă şi o femeie, Gabriela Ciot, secretar de stat în MAE.

”Bineînţeles, noi am luat şi o rezervă, vom propune şi o femeie, Gabriela Ciot, secretar de stat în MAE. Dacă Ungaria va face două propuneri, facem şi noi două propuneri, Dacă Ungaria face o propunere, facem şi noi o propunere”, a declarat Dăncilă.

Întrebată ce o recomandă pe Gabriela Ciot pentru acest post, Viorica Dăncilă a răspuns: ”Preşedinţia rotativă a Consiliului UE deţinută de România a fost o preşedinţie de succes. Dar am avut nevoie şi de persoane care să reprezinte preşedinţia rotativă în plenul Parlamentului European. Reprezentantul României, al preşedinţiei rotative, a fost Gabriela Ciot. Este un om care cunoaste foarte bine modul de lucru în instituţiile europene şi pentru că am considerat că trebuie să meargă cineva care cunoaşte lucrurile cum este Gabriela Ciot, dar prima optţune este Dan Nica”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.