Preşedintele Klaus Iohannis va face, miercuri, o vizită oficială în Muntenegru, unde va avea consultări cu omologul său, Jakov Milatović. Cei doi vor discuta despre cooperarea politico-diplomatică şi în domeniul apărării, sprijinul pentru parcursul european al Muntenegrului, dar şi despre principalele provocări de securitate în plan regional şi global.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua, miercuri, 23 octombrie 2024, o vizită oficială în Muntenegru, la invitaţia Preşedintelui Jakov Milatović. Vizita oficială a Preşedintelui României, prima la nivel de şef de stat de la stabilirea relaţiilor diplomatice, marchează un moment de referinţă în plan bilateral şi are loc în contextul unui dinamici deosebite, atât a dialogului politico-diplomatic, cât şi a celui sectorial”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a menţionat că preşedintele Iohannis va fi primit de preşedintele Jakov Milatović la reşedinţa oficială din Cetinje.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Consultările politice dintre cei doi Preşedinţi vor viza teme privind cooperarea politico-diplomatică şi în domeniul apărării, sprijinul pentru parcursul european al Muntenegrului, principalele provocări de securitate în plan regional şi global. În ceea ce priveşte ariile sectoriale de cooperare, vor fi abordate oportunităţile existente pentru creşterea investiţiilor şi a schimburilor comerciale, impulsionarea contactelor în domeniile energiei, turismului, agriculturii, afacerilor interne, cercetării, educaţiei şi culturii”, a mai transmis sursa citată.

Pe 17 decembrie 2010, Muntenegrului i s-a acordat statutul de canditat pentru accederea la Uniunea Europeană.

Tara este avansată în negocierile privind aderarea, dar mai are de încheiat 30 de capitole din 33.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.