Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, apreciază drept dramatică situaţia din 12 localităţi în care au căzut precipitaţii într-o noapte cât pentru 3 luni, adăugând că toate forţele sunt mobilizate în sprijinul oamenilor. Conform lui Fotea, numărul gospodăriilor afectate de inundaţii a ajuns, la acest moment, la 5.500, situaţia fiind într-o continuă dinamică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Alături de premierul Marcel Ciolacu suntem în teren în zonele inundate. Am fost deja la Slobozia Conachi. Urmează şi alte zone. Alături de noi sunt şi ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul mediului, Mircea Fechet, seful DSU, Raed Arafat, europarlamentarul Dan Nica, prefectul judeţului, Andreea Naggar, precum şi reprezentanţii instituţiilor implicate în salvarea şi evacuarea oamenilor. Sunt deja peste 250 de persoane evacuate, avem, din păcate, şi patru persoane decedate. Sunt peste 5.500 de gospodarii afectate de inundaţiile produse de ploile abundente care au lovit năprasnic judeţul nostru. Sunt sute de pomperi care acţionează" spune Fotea.

Preşedintele CJ Galaţi anunţă totodată că se acţionează intens în sprijinul oamenilor loviţi de furia naturii.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"Am discutat deja despre montarea de urgenţă a două tabere pentru cazarea celor afectaţi de inundaţii, am stabilit şi cu primarul muncipiului Galaţi asigurarea a peste 800 de locuri de cazare în oraş. Lucrăm la asigurarea apei şi a alimentelor, precum şi a altor echipamente de care este nevoie pentru ajutorarea sinistraţiilor. Am vorbit şi cu cei de la Crucea Roşie, care au început deja să distribuie apă. Este o situaţie dramatică în 12 localităţi din judeţ unde, care au fost afectate de viiturile puternice. A plouat cu peste 150 de litri pe metru pătrat, adică cât pentru 3 luni într-o singura noapte", a spus el. 

La acest moment, în Galaţi, traficul este încă închis pe mai multe drumuri din centrul şi nordul judeţului - DN 24D, DN 25, DN 26, DJ 242, DJ 242B, DJ 242D, DJ 251, DJ 251A, DJ 251G, DJ 251H, DJ 253, DJ 254, DJ 255.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.