Preşedinta USR, Elena Lasconi, a avut luni discuţii cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, ea arătând că i-a mulţumit pentru că este o prietenă onestă a României a cărei voce a susţinut cu tărie aderarea ţării noastre la Schengen, afirmând clar că noi ne-am îndeplinit toate criteriile tehnice necesare şi că este nedrept să mai întârzie această recunoaştere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”M-am întâlnit, în urmă cu puţin timp, cu una dintre femeile pe care le admir – Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European. O apreciez pe doamna preşedintă nu doar pentru că a reuşit să fie un om politic extrem de relevant în Europa, ci şi pentru valorile pe care le susţine: unitate, libertate de exprimare, o Uniune Europeană puternică. Mă bucur mult că suntem pe aceeaşi lungime de undă atunci când vine vorba despre instituţiile unui stat care pot fi puternice doar atât timp cât politicienii nu le acaparează, nu îşi impun în funcţii oamenii şi nu iau decizii fără argumente”, a scris Lasconi într-o postare. 
 
Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ea arată că i-a mulţumit Robertei Metsola pentru că este o prietenă onestă a României a cărei voce a susţinut cu tărie aderarea ţării noastre la Schengen, afirmând clar că noi ne-am îndeplinit toate criteriile tehnice necesare şi că este nedrept să mai întârzie această recunoaştere.
 
”Ştiu că împărtăşim aceeaşi convingere: integrarea României în Schengen nu este un pas simbolic, ci unul esenţial pentru consolidarea Uniunii Europene. Ca preşedintă a USR şi candidat la alegerile prezidenţiale, consider că drumul nostru european este opţiunea corectă şi firească pentru viitorul României”, precizează preşedinta USR. 
 
Lasconi afirmă că a discutat cu Metsola şi despre Republica Moldova, pe care ne-o dorim împreună aşezată irevocabil pe drumul către Uniunea Europeană.
 
”Vedem toţi, în aceste zile, cât de mare este puterea fiecărui vot şi cât de fragilă este graniţa între democraţie şi autoritarism mai ales când propaganda rusă lucrează intens. Uniunea Europeană trebuie nu doar să înţeleagă aceste ameninţări, dar şi să găsească cele mai eficiente metode să-i facă faţă.  Am asigurat-o pe Roberta Metsola că voi lucra alături de domnia sa pentru ca România să aducă un plus de stabilitate şi solidaritate în Europa. Împreună, vom găsi cele mai bune soluţii pentru orice probleme ne-ar aduce viitorul. O Europă unită este o Europă puternică!”, subliniază Lasconi. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.