Liderul PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a prezentat, marţi, în şedinţa Biroului Politic al PNL, motivele pentru care filiala l-a nominalizat pe Marian Munteanu candidat al partidului la Primăria Capitalei, el arătând că acesta este un adversar al comunismului dar şi ”cel mai bun combatant” pe care îl poate alinia în acest moment, în bătălia cu Gabriela Firea şi cu PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Liderul PNL Bucureşti a declarat că evenimentele de luni, când Ludovic Orban şi-a anunţat retragerea din cursa pentru Primăria Capitalei, au schimbat dramatic modul în care organizaţia PNL Bucureşti trebuie să evolueze în contextul alegerilor locale.

”Dacă până ieri nu era niciun fel de preocupare cu privire la modul în care ne continuăm campania, ieri, am fost puşi, din cauza retragerii candidatului, în faţa unor decizii importante. Până ieri, nici eu nici colegii nu am avut alte opţiuni decât să mergem pe o opţiune politică. Din păcate, evenimentul de ieri a readus în discuţie o problemă reală în societate, fractura de credibilitate dintre electorat şi mediul politic, şi nevoia de a da un răspuns cerinţelor electoratului, manifestate în stradă”, a explicat Predoiu decizia de a propune candidat al PNL la Primăria Capitalei un om din afara partidului.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Cătălin Predoiu a mai spus că decizia pe care a avut-o în faţă a luat în calcul pe lângă varianta clasică, cu candidat politic, şi varianta de a merge cu un candidat din zona societăţii civile, care să răspundă acestor cerinţe ale electoratului.

”Partidul are oameni care îşi pot asuma responsabilităţi, dar am găsit cu cale, alături de colegi, să marcăm acest moment dramatic printr-o schimbare radicală de opţiune, cu un candidat din societatea cilvilă”, a afirmat Predoiu, precizând că au fost mai multe evaluări şi s-a ajuns la concluzia unanimă că Marian Munteanu întruneşte toate calităţile pentru a da acest răspuns electoratului.

Predoiu a mai spus că Marian Munteanu are ”calităţi care ţin de credibilitate personală, de vocaţie pentru valorile societăţii civile dar şi faptul important pentru PNL, că este un simbol al luptei anticomuniste.

”Marian Munteanu este un adversar declarat al comunismului, este cel mai bun combatant pe care îl putem alinia în acest moment, în bătălia cu Gabriela Firea şi cu PSD. Cred că domnul Munteanu poate capacita nu numai voturile care tradiţional se îndreaptă spre PNL, cât şi o parte importantă din voturile cetăţenilor nehotărâţi, care au rezerve faţă de politiceni”, a mai spus Predoiu.

Comisia de unificare a PNL a decis să-l propună pe fostul lider al Ligii Studenţilor în 1989-1991, Marian Munteanu, drept candidat susţinut de partid pentru postul de primar general, propunerea urmând să fie validată de către Biroul Politic Naţional.

Acesta este al treilea candidat propus de PNL la Primăria Capitalei, după Cristian Buşoi şi Ludovic Orban.

Marian Munteanu (53 de ani) a participat activ la Revoluţia din 1989 şi a înfiinţat, pe 23 decembrie 1989, Liga Studenţilor, organism pe care l-a condus până în 1991, când şi-a terminat studiile. A fost lideril cel mai proeminent al manifestaţiilor anticomuniste din Piaţa Universităţii ce au început în primăvara anului 1990 până la reprimarea lor brutală în iunie 1990. 

Pe 13 iunie, Marian Munteanu a fost arestat, eliberat, iar pe 14 iunie a fost bătut cu bestialitate de un grup de mineri, unul dintre ei intenţionând chiar să-l decapiteze. 

Pe plan politic, Munteanu a intenţionat să candideze la alegerile prezidenţiale din 2000, cu sprijinul Alianţei Naţionale, partid rezultat din fuziunea dintre PUNR şi Partidul Naţional Român, o formaţiune înfiinţată de către fostul director al SRI, Virgi Măgureanu, însă s-a despărţit la scurtă vreme de această formaţiune.

În urmă cu trei luni, Florin Zamfirescu, Marian Munteanu şi Florin Colceag au înfiinţat Grupul Pentru România (GPR). ”Obiectivul fundamental al GPR este să elaboreze un proiect de ţară pentru România care să asigure restabilirea drepturilor de proprietate a românilor asupra ţării lor şi să apere valorile identitare ale civilizaţiei româneşti. Au fost prezenţi Cezar Avramuţă, Virgil Bălăceanu, Constantin Cojocaru, Florin Colceag, Dinu Criste, Avram Fiţiu, Ion Puşcaşu şi Florin Zamfirescu. Şi-au exprimat disponibilitatea de a participa şi Dinu Giurescu, Ilie Bădescu, Dan Puric'", declara atunci Florin Zamfirescu. Potrivit acestuia, scopul grupului este ”salvarea României”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.