Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc anunţă că a invitat reprezentanţii Ministerului Apărării să vină la Comisia pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pentru a discuta despre completarea legislaţiei privind capacitatea de reacţie a României la pătrunderea în spaţiul aerian a unor drone ostile sau neautorizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În calitate de preşedintă a Comisiei pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, am adresat o invitaţie reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale să vină la Comisie şi să discutăm despre completarea legislaţiei privind capacitatea de reacţie la pătrunderea în spaţiul aerian al României a unor drone ostile sau neautorizate”, a afirmat senatorul PNL Nicoleta Pauliuc.

Ea a exprimat ”deschiderea” pentru îmbunătăţirea legislaţiei care vizează siguranţa naţională.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Dacă există un nod gordian, el trebuie urgent dezlegat”, a subliniat Nicoleta Pauliuc, care este şi preşedintele OFL.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că este nevoie de o bază legislativă în cazul dronelor intrate pe teritoriul României şi de înţelegere cu Ucraina, el precizând că într-o astfel de situaţie, când ai război lângă tine, se face în câteva zile şi doar Guvernul, CSAT puteau să vină cu un proiect, pentru că altcineva, în acest caz, chiar dacă are drept de iniţiativă, nu are informaţiile necesare. ”De ce nu au făcut-o, trebuie să îi întrebaţi pe ei”, a comentat liderul UDMR.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a afirmat că la 210 zile de la solicitarea publică a şefului Statului Major al Apărării de a modifica legislaţia pentru ca militarii români să poată doborî dronele care intră în spaţiul aerian al României, Ministerul Apărării nu a venit cu nicio propunere de modificare legislativă. USR îl cheamă pe ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la Ora Guvernului, pe data de 8 octombrie, pentru a răspunde la mai multe întrebări cu privire la lipsa unor măsuri concrete pentru apărarea spaţiului aerian al României în faţa incursiunilor ruseşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.