Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, după depunerea listei de miniştri şi a programului de guvernare, că România are nevoie un Guvern legitim, care să îşi poată exercita pe deplin prerogativele. "Ne aflăm într-o situaţie extrem de gravă, după trei ani de guvernare habarnistă care a anulat toate avantajele pe care le-am fi putut dobândi ca urmare a ciclului economic pozitiv, după o guvernare care a făcut praf toate sistemele publice din România", a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"România are nevoie de un guvern legitim, cu deplină capacitate de exerciţiu a prerogativelor sale. PNL, aşa cum i-a anunţat pe români, şi-a asumat răspunderea formării Guvernului şi, după reuşita moţiunii de cenzură, a dat României o formulă de guvernare care urmează procedurile de învestire în cele două camere ale Parlamentului", a spus Orban, joi după-amiază, după depunerea listei de miniştri şi a programului de guvernare.

El a spus că situaţia este "extrem de gravă".

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou

"Ne aflăm într-o situaţie extrem de gravă, după trei ani de guvernare habarnistă care a anulat toate avantajele pe care le-am fi putut dobândi ca urmare a ciclului economic pozitiv, după o guvernare care a făcut praf toate sistemele publice din România şi a distrus încrederea investitorilor în Guvern şi în România, după o perioadă de guvernare în care nu s-a realizat aproape nicio investiţie imporantă în România, iar banii publici au fost risipiţi în chelltuieli nesăbuite, suntem într-un moment în care e nevoie de un guvern care să readucă România pe drumul corect", a afirmat el.

El a spus că sunt de îndeplinit urgenţe, fără de care "se pot crea situaţii extrem de grave care pot să afecteze viaţa fiecărui român".

Orban a menţionat printre obiectivele imediate ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului, numărul de ministere fiind redus.

"În momentul de faţă sunt instituţii publice şi autorităţi locale care nu au resurse financiare pentru a încheia anul. Există riscul să nu se poată plăti salarii, indemnizaţii pentru persoanele cu dizabilităţi, salarii ale asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi... Există riscul ca autorităţi locale să nu mai aibe resursele financiare să asigure căldura în şcoli, iluminatul public în localităţile pe care le conduc. Este o nevoie de o rectificare bugetară care să asigure resursele financiare către toate instituţiile publice din România şi către toate autorităţile locale", a afirmat el.

El a spus că este nevoie de un Guvern legitim "pentru că pregătirea pentru iarnă aproape că nu a fost realizată".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.