Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, candidat la alegerile prezidenţiale, a afirmat, joi, în emisiunea “La Măruţă”, că în primul tur al alegerilor prezidenţiale ar vota cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, deoarece “nu are nicio şansă să intre în turul doi”. Orban a susţinut că nu l-ar numi premier pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, în cazul în care ar deveni preşedintele României, motivând că acesta este prim-ministru şi a arătat ce poate face în această funcţie. Liderul Forţa Dreptei l-a taxat pe preşedintele PSD pentru că face medidaţii la economie: ”Cum îţi iei meditator la economie după ce ai fost un an premier?”. Orban a fost întrebat şi care sunt politicienii care l-au trădat, el numindu-i pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe fostul premier Florin Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ludovic Orban a fost îndemnat, joi, la emisiunea ”La Măruţă”, să spună numele a trei politicini despre care crede că l-au trădat.

”Iohannis, Florin Cîţu şi l-aş mai spune o dată pe Iohannis să mă răcoresc. Că nu numai pe mine, ci şi pe alţi şase milioane şi jumătate de naivi care l-au votat şi au avut încredere în el”, a explicat Ludovic Orban.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Preşedintele Forţa Dreptei a recunoscut că i-ar plăcea să audă cum cântă Cristian Diaconescu, răspunzând la întrebarea pe care dintre contracandidaţii la alegerile prezidenţiale l-ar acompania la chitară pentru a cânta o melodie.

De asemenea, Ludovic Orban a ales şi câte un joc potrivit pentru fiecare dintre contracandidaţi.

”Barbut – Ciolacu, la Nu te supăra, frate, ca să îi adun împreună, pentru că ei nu îşi mai vorbesc – Ciucă, la Sus-jos pe Lasconi, la Poker l-am pus pe Simion, că e ca un joc de Poker cine candidează la AUR la parlamentare, la Păcălici – Geoană. Jocul unde pot câştiga eu – şah”, a susţinut liderul Forţa Dreptei.

Orban a ales prezentatorii pentru anumite emisiuni, în cazul în care ar fi producător de televiziune.

”Pe Simion l-aş pune să prezinte «Feriţi-vă de măgăruş», la «Surprize, surprize» îl pun pe domnul Geoană că ne putem aştepta oricând la o surpriză din partea lui. Pe Ciucă l-aş pune la «Trădaţi în dragoste», se dă ca şi cum ar fi fost trădat în dragoste de Ciolacu, la «Vorbeşte lumea» mi se pare potrivită Elena Lasconi, la «Şefi sub acoperire» ar trebui Ciolacu”, a detaliat el.

Rugat să îl caracterizeze în cinci cuvinte pe preşedintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a răspuns: ”Cea mai mare dezamăgire a mea”.

Orban a caracterizat cariera politică a contracandidaţilor săi la alegerile prezidenţiale prin câte o melodie: pentru Elena Lasconi – ”Toate şogoriţele”, pentru Nicolae Ciucă  - ”In the army now”, pentru George Simion – ”Bade, pălărie nouă”, pentru Mircea Geoană – ”I have a dream”, pentru Marcel Ciolacu – ”Am plecat cândva pe jos”.

Orban a mai afirmat că dintre Florin Cîţu şi Klaus Iohannis ar alege să petreacă toată viaţa pe o insulă pustie cu fostul premier şi că cel mai oportunist contracandidat la alegerile prezidenţiale este Mircea Geoană, despre care a susţinut că “toată cariera lui a aratăt ce oportunism are”.

Întrebat cu ce contracandidat ar vota în turul întâi al alegerilor prezidenţiale în condiţiile în care nu se poate vota pe el, Ludovic Orban a răspuns: ”Cu Ciucă, pentru că nu are nicio şansă să intre în turul doi”.

Totodată, Orban a declarat că, dacă va câştiga alegerile, nu îl va pune prim-ministru pe Marcel Ciolacu.

”Nu e prim-ministru acum? Şi a arătat ce poate ca prim-ministru, uitaţi-vă la datele economice. (...) E de-a dreptul ridicol, cum adică îţi iei meditator la economie după ce ai fost un an premier? Trebuia să iei meditator cu zece ani înainte de a deveni premier”, a explicat Ludovic Orban.

Preşedintele Forţa Dreptei a mai susţinut că, dacă ar fi fost înainte de 1989, ar fi avut încredere să îi spună un banc cu Nicolae Ceauşescu doar Elenei Lasconi, dintre toţi contracandidaţii săi la alegerile prezidenţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.