Premieurl Ludovic Orban a anunţat luni că în două-trei luni va avea loc etapa a doua a restructurării Guvernului, care va viza agenţii, autorităţi şi structuri din subordinea Guvernului şi a ministerelor.
”Va urma un audit extern al structurilor care se află în subordinea Guvernului şi, într-o perioadă de timp de două luni, maxim trei luni, vom veni cu etapa a doua a restructurării Guvernului, care vizează agentii, autorităţi, oficii, tot felul de structuri care sunt în subordinea unor ministere, fie sunt în subordinea Guverului”, a declarat Orban.
Luni,prim-ministrul a avut o întâlnire cu structurile din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului pentru evaluarea modului de funcţionare în urma restructurării guvernamentale şi eficientizarea activităţii structurilor guvernamentale
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Guvernul a aprobat în ultima şedinţă ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului, prin reducerea numărului de ministere la 16.
Astfel, Ministerul Finanţelor Publice a preluat în subordine Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc, de la Secretariatul General al Guvernului, precum şi Oficiul Naţional pentru Combaterea şi Prevenirea Spălării Banilor, iar CN Loteria Română trece în subordinea Ministerului Economiei.
La Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri au fost comasate Ministerul Intreprinderilor Mici şi Mijlocii, Ministerul Turismului, Ministerul Energiei. În cazul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, s-au reorganizat prin comasare Ministerul Transporturilor cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, iar Agenţia pentru Agenda Digitală de la Ministerul Comunicaţiilor devine Autoritatea pentru Digitalizarea României, la SGG.
Totodată, Ministerul Educaţiei a preluat activitatea şi structurile de la Ministerul Cercetării şi Inovării, coordonate de un secretar de stat.
La Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a fost înfiinţată Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, prin preluarea atribuţiilor de la Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi şi de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Noua autoritate va fi condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat.
În cadrul SGG, se înfiinţează Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Autoritatea pentru Digitalizarea României, Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul, Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova şi sunt transferate în subordine Transelectrica şi Transgaz.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.