Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri despre faptul că Marcel Ciolacu ar dori să introducă o întrebare la referendumul propus de el, că consilierii PSD sunt suficient de mulţi ca să propună o întrebare în referendum dar trebuie să existe un vot de majoritate şi că este o ipoteză teoretică, iar dacă strânge voturile, se poate concretiza.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Primarul Capitalei a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că referendumul, ca să fie votat de Consiliul General, trebuie să fie propus de primar sau de o treime dintre consilieri.

Potrivit lui Nicuşor Dan, consilierii PSD sunt suficient de mulţi ca să propună, dar ca să existe întrebarea asta la referendum, trebuie să existe un vot de majoritate.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Deci e o ipoteză teoretică. Dacă strange voturile majorităţii, se poate concretiza”, a completat primarul Capitalei, adăugând că deocamdată nu a auzit nimic de un text.

Proiectele privind organizarea celor două referendumuri anunţate de Nicuşor Dan încă din seara câştigării celui de-al doilea mandat de primar general al Capitalei sunt pe agenda şedinţei Consiliului General din 21 octombrie. Dacă proiectele vor fi votate de către consilieri, consultarea publică va avea loc în 24 noiembrie, odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.