Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, candidat la prezidenţiale, a declarat miercuri, la prezentarea programului de candidat, că preşedintele poate unifica societatea în jurul unui pact naţional şi poate presa guvernele să se ţină de termene şi să respecte angajamentele. ”Când voi fi preşedintele României, exact asta am de gând să fac” a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Nicolae Ciucă a declarat că preşedintele are cel mai mare rang politic şi cea mai mare putere simbolică.

”Nimeni, în afară a preşedintelui României, nu poate genera şi susţine mai eficient o viziune de dezvoltare. Nici o altă funcţie politică nu are creditul moral şi capacitatea de a împinge înainte un program naţional ambiţios şi de lungă durată. Preşedintele poate unifica societatea în jurul unui pact naţional. O poate unifica în jurul unei strategii naţionale de dezvoltare. Preşedintele poate presa guvernele să se ţină de termene şi să respecte angajamentele”, a spus Ciucă.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

El a completat: ”Când voi fi preşedintele României, exact asta am de gând să fac”. Candidatul PNL a subliniat că România are nevoie să avanseze în toate direcţiile, în economie, în societate, în educaţie, în sănătate, în nivelul general de trăi, în prosperitate, dar pentru asta guvernele trebuie să acelereze în direcţii strategice.

”Trebuie să pescuiască acolo unde sunt peşti mari. Trebuie să-şi favorizeze domeniile cu cel mai mare potential”, a mai spus Ciucă.

El a arătat că programul său prezidenţial se numeşte România prosperă şi sigură.

”L-am creat împreună cu o echipă care crede în acest proiect de ţară. România e stat membru al Uniunii Europene şi al Alianţei Nordatlantice. Prosperitatea şi siguranţa au aşadar un punct solid de plecare. Dar naţiunea are nevoie de mai mulţi bani. Societatea are nevoie de mai multe fonduri. Educaţia, sănătatea, au nevoie de mai multe fonduri. Pensionarii au nevoie de venituri mai mari. Economia are nevoie de mai mult capital. Ei bine, aceşti bani îi putem obţine doar dacă avem siguranţă, credibilitate şi eficienţă”, a subliniat el.

”Voi lucra zi de zi pentru a câştiga încrederea celor care nu m-au votat. Şi ca să fie clar, în ceea ce priveşte funcţia de mediere între stat şi societate, voi media mereu cu convingerea că statul trebuie să servească societatea şi nu invers”, a mai arătat liderul liberal. 

Nicolae Ciucă a mai afirmat că va fi un preşedinte activ, constructiv şi responsabil.

 

”Voi comunica permanent cu oamenii şi voi da o direcţie pe marile teme de preocupare pentru români. Am spus de multe ori că doresc să fiu un preşedinte care munceşte. Voi fi un preşedinte aproape de oameni şi de comunităţile locale. Voi fi prezent în viaţa oraşelor şi comunelor, inclusiv la sectoarele din capitală, (..) alături de oamenii de cultură, de profesori, de medici, de IT-şi, de ingineri, dar şi alături de tehnicieni, de muncitori, de cei care lucrează pământul ţării. Ca preşedinte a României, îmi voi îndeplini datoria de a vedea la păstrarea spiritului democratic în instituţiile statului şi în mediul politic”, a subliniat el.

Potrivit lui Ciucă, românii pierd încrederea în stat şi în clasa politică iar restantă la încrederea românilor este întreaga clasă politică nouă şi veche.

”Oricât s-ar pretinde unii independenţi, alţii rebeli antisistem, iar alţii vânzători de şmecherie cu substitut pentru educaţie şi profesie, statul este şi el dator la capitolul încredere”, a mai arătat Ciucă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.