Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în deshiderea Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni, despre legile educaţiei naţionale, că Guvernul şi-a asumat ca odată ce a fost pus în aplicare, să aibă ca perioadă de finalitate anul 2027, iar concomitent cu acest aspect legislativ, este foarte important să fie finanţat corespunzător. ”Vă pot spune în momentul de faţă că, aşa cum arată proiecţia pentru acest ecart de timp, vom reuşi să ducem toate liniile de finanţare, astfel încât să poată să se îndeplinească şi, acolo unde vom avea nevoie de o finanţare mai mare, ea să se producă mai devreme”, a mai spus şeful Executivului.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Vă provoc să avem de la dumneavosră propunerile care să contribuie la tot ceea ce înseamnă parcursul activităţii guvernamentale, propuneri care să fie susţinute şi pe care să le susţineţi, de aici înainte, indiferent cine va fi la guvernare, astfel încât sî existe această agregare între ceea ce reprezintă astăzi un proiect guvernamental, cu angajamente politice, cu ceea ce înseamnă aşteptările şi viziunea celor care nu peste mult timp vor ocupa funcţii în aparatul guvernamental şi îşi vor asuma responsabilitatea conducerii diverselor instituţii guvernamentale sau neguvernamentale, care împreună nu fac altceva decât construiesc proiectul de ţară şi contribuie fundamental la punerea în aplicare a programelor pe care noi le asumăm politic”, a spus premierul în cadrul dezbaterii.
Şeful Executivului s-a referit la noile legi ale educaţiei naţionale, arătând că pachetul de legi se înscrie în ceea ce înseamnă proiectul de ţară.
”Spuneaţi astăzi că încheiaţi cea de-a 75-a activitate de dezbatere a acestui pachet de legi. Le-am asumat şi am discutat cât se poate de responsabil, că, dacă vrem cu adevărat să pornim această schimbare, atunci ea nu poate să înceapă decât de la educaţie, de la tot ceea ce înseamnă partea de transformare şi modernizare a sistemului de educaţie din România”, a mai afirmat premierul.
Nicolae Ciucă şi-a exprimat convingerea că, ”odată ce acest pachet va finaliza dezbaterile şi va fi înaintat de către Guvern la Parlament, parcursul în care va fi aprobat nu va fi unul foarte lung pentru că el trebuie să înceapă să producă efecte”.
”Noi ne-am asumat ca odată ce a fost pus în aplicare, să aibă ca perioadă de finalitate, cu tot ceea ce înseamnă transformările din interiorul sistemului şi partea de bugetare, să se încheie în anul 2027 şi concomitent cu acest aspect legislativ, este foarte important ceea ce facem astfel încât el să fie finanţat corespunzător”, a spus premierul, precizând că ”hârtiile au consistenţa lor dar nimic nu se poate face fără o alocare bugetară pe măsură.
”Vă pot spune în momentul de faţă că, aşa cum arată proiecţia pentru acest ecart de timp, vom reuşi să ducem toate liniile de finanţare, astfel încât să poată să se îndeplinească şi, acolo unde vom avea nevoie de o finanţare mai mare, ea să se producă mai devreme”, a declarat Ciucă, adăugând că a fost discutată şi asumată această chestiune.
Nicolae Ciucă a mai spus: ”Suntem în măsură ca, aşa cum arată astăzi proiecţia de implementare, să avem tot ceea ce ne trebuie astfel încât să poată fi aplicată”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.