Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, marţi seară, că nu a cerut niciodată divezi că George Simion este pro-rus, dar afirmă că declaraţiile acestuia vorbesc de la sine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În acestă cursă vreţi să vă identificaţi drept candidat anti-PSD, anti-AUR, anti-George Simion. Aţi cerut sau n-aţi cerut informaţii serviciilor din România sau R. Moldova ca să aflaţi de ce Simion e indezirabil pe teritoriul Moldovei?”, a fost întrebat, marţi seară, Nicolae Ciucă într-o dezbatere electorală găzduită de Antena 3.

”Atunci când o persoană a fost declarată indezirabilă şi i s-a interzis să intre pe teritoriul unui stat, al Republicii Moldova pentru încă 5 ani de zile, nu cred că mai avem nevoie de altă... Eu nu am cerut pentru că ştiu foarte bine cum funcţionează instituţiile statului – în momentul când au luat această decizie e clar. Mai mult, autorităţile din Ucraina au spus că Simion a avut legătură cu un agent FSB, e mai mult decât suficient”, a răspuns Ciucă.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Când i s-a atras atenţia că l-a văzut pe Simion mai mulţi ani în Parlament, Ciucă a declarat: ”M-aţi văzut pe mine să fi avut orice linie de dialog cu partidul AUR sau cu George Simion? El este un cetăţean, lider al unui partid, care este votat de cetăţeni români. Acei cetăţeni tebuie respectaţi pentru că ei i-au dat votul şi ei l-au adus în Parlamentuş României”.

”Sunt propriile lui declaraţii. Eu nu am cerut dovezi că Simion e pro-rus”, a adăugat Nicolae Ciucă.

La începutul acestuia an, preşedintele partidului AUR, George Simion, a fost interzis în Republica Moldova pentru încă 5 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.