Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri, despre aderarea României la Schengen şi pe terestru, că există perspective foarte bune ca această decizie să fie anunţată într-un Consiliu JAI, el arătând că următorul Consiliu JAI va avea loc în decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Preşedintele PNL a declarat despre dosarul Schengen că şi ministrul de externe şi ministrul de interne au derulat toate procedurile tehnice care s-au finalizat şi au fost recunoscute la ultimul Consiliu JAI şi a amintit şi declaraţia publică a ministrului de interne din Austria care este cuprinsă şi în rezoluţia summit-ului Partidului Popular European de ieri, prin care se recunoaşte că România şi Bulgaria îndeplinesc toate criteriile şi standardele tehnice ale Schengen. ”În momentul de faţă, este vorba de o decizie politică. Pentru această decizie politică, eu ieri am vorbit cu comisarul Hahn, reuşind să detaliem tot ceea ce s-a petrecut până acum şi ce urmează să se întâmple, astfel încât să se ia decizia finală. Ca tare, există perspective foarte bune pentru ca această decizie să fie anunţată într-un Consiliu JAI. Consiliul este în decembrie”, a precizat Ciucă. ”Până atunci, noi continuăm să întreprindem toate demersurile necesare, politic, astfel încât să finalizăm acest proces de aderare la Schengen”, a completat el.
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.