Ministrul Elergiei, Sebastian Burduja, a discutat, joi, cu omologul din Republica Moldova, ţară care a adoptat stare de alertă timpurie pe piaţa gazelor, din cauza evenimentelor din regiunea Kursk, pe care l-a asigurat de sprijin pentru depăşirea situaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fraţii noştri de peste Prut au decis să instituie stare de alertă timpurie pe piaţa gazelor, din cauza evenimentelor recente din regiunea Kursk. De aceea, în ultima oră, am avut o discuţie telefonică cu prietenul meu, Victor Parlicov , Ministrul Energiei din Republica Moldova, pe care l-am asigurat de sprijinul total şi permanent al României. Ne-am coordonat, aşa cum am făcut-o mereu, pentru a gestiona această situaţie cu maximă eficienţă”, a scris, joi seară, pe Facebook, minsitrul Energiei.

Sebastian Burduja a precizat că, prin noua Strategie Energetică a României, ţara noastră se angajează că va susţine securitatea energetică a Republicii Moldova.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Avem capacitatea şi hotărârea de a sprijini necondiţionat Reublica Moldova, cu atât mai mult în aceste vremuri deosebit de complicate. Vestmoldtransgaz, subsidiară a Transgaz, a devenit încă de anul trecut operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale din Republica Moldova, contribuind semnificativ la asigurarea stabilităţii întregului sistem energetic de peste Prut. Gazoductul Iaşi-Chişinău este operaţional din 2022 şi în prezent se lucrează la extinderea sa prin Centura Chişinău. La fel, linia de interconexiune Suceava-Bălţi este una dintre priorităţile centrale ale ambelor sisteme de transport a energiei electrice, iar la nivelul anului 2027 estimăm că va fi gata”, a mai transmis ministrul.

Acesta a anunţat că se va lucra în continuare pentru unirea sistemelor energetice ale Republicii Moldova şi României, pentru a garanta stabilitatea, securitatea şi dezvoltarea pe ambele maluri ale Prutului.

”Relaţia dintre România şi Republica Moldova este unică. Împărtăşim acelaşi trecut şi cu siguranţă, acelaşi viitor. Suntem puternici alături, de neclintit împreună”, a mai transmis Burduja.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.