Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat joi că prin hotărâre de Guvern a fost aprobat un credit de angajament de peste trei miliarde de lei către bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. El a precizat că aceste credite de angajament vor asigura continuitatea relaţiei contractuale între casele de asigurări de sănătate şi furnizorii de servicii medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Executivului a anunţat după şedinţă că s-a aprobat o hotărâre de Guvern care ar putea să dezamorseze un dialog mai acut între o anumită parte a corpului medical şi instituţii. ” Prin hotărâre de Guvern a fost aprobat un credit de angajament de peste trei miliarde de lei către bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate”, a spus Mihai Constantin.

El a precizat că ”aceste credite de angajament vor asigura continuitatea relaţiei contractuale între casele de asigurări de sănătate şi furnizorii de servicii medicale, în trimestrul patru al anului în curs 2024, pentru asistenţă medicală primară, pentru asistenţă medicală dentară şi de specialitate pentru specialităţile clinice”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Potrivit Executivului, bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2024 se suplimentează cu suma totală de 3,078 miliarde lei, din care 3,039 miliarde lei reprezintă credite de angajament, iar diferenţa de 39 milioane lei sunt credite bugetare, pentru asigurarea continuităţii în acordarea materialelor şi prestărilor de servicii cu caracter medical, precum şi pentru plata cheltuielilor de personal aferente personalului propriu al caselor de asigurări de sănătate şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Potrivit hotărârii, banii se alocă din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2024, prin suplimentarea transferurilor de echilibrare prevăzute în bugetul Ministerului Sănătăţii

În limita creditelor de angajament aprobate, se va asigura continuitatea relaţiei contractuale dintre casele de asigurări de sănătate şi furnizorii de servicii medicale în trimestrul IV al anului 2024 pentru asistenţa medicală primară, pentru asistenţa medicală dentară şi pentru asistenţa medicală de specialitate pentru specialităţile clinice. Totodată, se asigură menţinerea valorilor de punct pentru asistenţă medicală primară şi a sumei lunare pentru asistenţa medicală dentară şi respectiv majorarea valorii punctului pe serviciu medical în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţi clinice de la 4,5 lei la 5 lei.

Creditele bugetare vor asigura plata cheltuielilor de personal aferente personalului propriu al caselor de asigurări de sănătate şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, până la luna septembrie 2024.

În acest sens, Ministerul Finanţelor va introduce modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat, în structura bugetului Ministerului Sănătăţii şi în volumul şi structura veniturilor şi cheltuielilor bugetului Fondului naţional unic dc asigurări sociale de sănătate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.