Senatorul USR Marius Bodea susţine că Guvernul ar trebui să retragă ordonanţa privind modificarea Codului Fiscal, motivând că sunt afectaţi oamenii care muncesc, în timp ce statul nu-şi reduce cheltuielile, fiind păstrate pensiile speciale şi angajările făcute pe ochi frumoşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Marius Bodea a afirmat luni, într-un comunicat de presă, că "guvernul va jupui totul de pe românii care muncesc, dar statul nu îşi reduce deloc nici o cheltuială".

"Pensii speciale, mii şi mii de angajări făcute pe ochi frumoşi la stat şi o risipă fără sfârşit pentru amante şi pile vor fi plătite în continuare, în ciuda crizei economice, din banii strânşi de la bruma de clasă de mijloc pe care o mai aveam. Modificările operate recent la Codul Fiscal vor produce instantaneu sărăcie, nu bogăţie în buzunarele statului, aşa cum se aşteaptă aceste catastrofe care au ajuns azi să ne conducă. Absolut toate măsurile luate arată disperare, pentru că altfel n-au nici o justificare", a declarat senatorul USR, Marius Bodea.

Parlamentarul USR consideră că în timp ce "bugetul statului se sfarmă sub propria greutate, aparatul bugetar a fost umflat până la refuz cu incompetenţi care-şi aşteaptă simbria".

"Oamenii care muncesc, cu adevărat, la stat, aveau şi vor continua să aibă lefuri de mizerie, în vreme ce pilele politrucilor se îmbuibă cu salarii uriaşe nemeritate", a precizat Bodea.

Totodată, senatorul USR, Marius Bodea, susţine că guvernul ar trebui să retragă ordonanţa de urgenţă prin care s-au făcut modificările la Codul Fiscal, pentru a nu afectaţi micii întreprinzători şi cei cu profesii liberale.
"Acest adevărat viol economic pe care Guvernul vrea să îl comită la adresa micilor întreprinzători şi a celor cu profesii liberale nu va rămâne nepedepsit. Sper că, în ceasul al 13-lea, vor retrage această ruşinoasă Ordonanţă de Urgenţă. Este deja mult, mult prea mult", a mai declarat Marius Bodea.

Senatorul USR afirmă că în România este imposibil să faci grevă fiscală, pentru că ţi se blochează imediat conturile, dar adaugă că pericolul este ca românii să ia în calcul să plece din ţară "ca să nu mai plătească impozite unui stat care îi jefuieşte".

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a anunţat, vineri, după şedinţa Executivului, adoptarea Ordonanţei privind modificarea Codului Fiscal. Ministrul a spus că aceste măsuri prevăzute în Ordonanţă vor aduce între 1% şi 2% din PIB, la buget.

În sectorul HORECA, ministrul Finanţelor a anunţat că termenul de intrare în vigoare a impozitului pe cifra de afaceri de 1% sau a opţiunii de impozit pe profit a fost dus către data de 1 ianuarie 2023. 

Ministrul a anunţat o serie de excepţii care sunt eliminate prin Ordonanţă, cum ar fi excepţia de cotă redusă de TVA de 5% la serviciile de restaurant, cazare şi catering şi revenirea la cota de 9% de TVA.

"La fel, o eliminare de cotă redusă de TVA de 9% la băuturile pe bază de îndulcitori sau zahăr şi revenirea la cota de 16%", a mai spus ministrul.

Câciu a anunţat şi o diminuare a plafonului pentru care se acordă facilităţile la construcţii şi industria alimentară, de la 30.000 de lei la 10.000 de lei, începând cu data de 1 august şi o ajustare a accizelor la tutun, inclusiv tutunul încălzit, începând cu 1 august şi la alcool, având în vedere că aceste accize, pe de o parte la tutun nu au fost actualizate în acest an, iar pentru alcool încă din 2015.

Ministrul a anunţat şi o ajustare a cotei privind impozitul pe dividende, de la 5% la 8%, şi o ajustare a plafonului privind veniturile din activităţi independente, PFA, întreprinderi individuale, familiale, şi norma de venit, reducerea fiind de la 100.000 de euro la 25.000 de euro. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.