Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, solicită Ministerului Justiţiei trebuie să prezinte public ”o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu”. ”PSD rămâne consecvent şi va vota în Camera Deputaţilor, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniştii din justiţie”, arată el.
”Ministerul Justiţiei trebuie să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu, în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi cu opiniile specialiştilor în drept. PSD rămâne consecvent şi va vota în Camera Deputaţilor, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniştii din justiţie”, a susţinut Marcel Ciolacu, miercuri, într-o postare pe Facebook.
El a arătat că modificarea Codurilor Penale este jalon în PNRR.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Trebuie să ne asigurăm că această reformă se va face cum trebuie”, a adăugat liderul PSD.
Senatorii au votat, miercuri, în plen, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a altor acte normative, iniţiat de Guvern la sfârşitul anului 2022, care a introdus, printr-un amendament depus în comisia juridică, un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei. Proiectul a fost votat cu 79 de voturi pentru, 25 de voturi împotrivă şi 11 abţineri. USR, prin vocea fostului ministru al Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că actualul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, ”este mai toxic decât Iordache”, iar ”Iohannis şi Predoiu desăvârşesc ce a început în 2017 Dragnea”.
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan subliniază că PNL nu susţine introducerea unui prag pentru abuz în serviciu. El le cere deputaţilor ”să corecteze varianta votată” în Senat. ”De la Guvernul României, propunerea legislativă a plecat fără prag, ca să fie lucrurile foarte clare!”, afirmă el.
”Să fie limpede, PNL nu susţine introducerea unui prag pentru abuz în serviciu. Să ne amintim că CCR, care a blocat de două ori tăierea pensiilor speciale, a stabilit introducerea unui prag, fără să spună cuantumul acestuia. Acest prag poate fi de 5 lei (1 euro), respectând astfel decizia CCR, care are caracter obligatoriu, dar fără să ne îndreptăm spre pragul de tristă amintire, dintr-o epocă ce trebuie condamnată! Le cer colegilor din Camera Deputaţilor să corecteze varianta votată în această dimineaţă în camera superioară. De la Guvernul României, propunerea legislativă a plecat fără prag, ca să fie lucrurile foarte clare!”, a susţinut Rareş Bogdan, miercuri, într-o postare pe Facebook.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...