Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au transmis punctul lor de vedere asupra pensiilor speciale, iar acum urmează ca Ministerul Justiţiei să înainteze modificările la legea pensiilor, în concordanţă cu decizia Curţii Constituţionale. Întrebat dacă va exista o impozitare de 20% a pensiilor speciale, şeful Executivului a explicat că acum există o impozitare de 10%, iar Ministerul Muncii a convenit cu reprezentanţii CE introducerea a încă 10%. „Deci nu e 20, este 10. Am lămurit acest lucru. Dar ştiţi că am convenit şi un plafon, pensia medie netă. Peste acest plafon se vor introduce 10%”, a completat liderul PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Au trimis care este părerea dânşilor (reprezentanţii Comisiei Europene - n.r.) şi în acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările la legea pensiilor, în concordanţă cu decizia CCR”, a afirmat Marcel Ciolacu, îbtrebat despre legea pensiilor speciale şi ce a transmis Comisia Europeană pe subiect, după vizita de luni la Centrul de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse şi Procese Inovative-CAMPUS, din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, în contextul deschiderii noului an universitar.

Întrebat dacă va fi un impozit de 20% pe pensii speciale, premierul a răspuns: „Vedeţi că există acum o impozitare de 10%. Ce a convenit Ministerul Muncii cu Comisia Europeană este o introducere a încă 10%. Deci nu e 20, este 10. Am lămurit acest lucru. Dar ştiţi că am convenit şi un plafon, pensia medie netă. Peste acest plafon se vor introduce 10%”.

Şeful Guvernului a mai spus că „sunt foarte multe persoane, atunci când am intrat în NATO, care au ieşit la pensie”.

„Ştiţi foarte bine, practic în dictaturile comuniste nu exista contribuţie, nici la Armată, nici la Poliţie şi este incorect dacă nu am fi negociat acest plafon”, a mai precizat Ciolacu.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercurea trecută, despre pensiile speciale că până la 1 noiembrie trebuie să avem tot procesul parlamentar închis, cu tot cu decizia CCR. „Dacă nu închidem acest jalon, vom depune fără închiderea jalonului iar România va pierde 1,4 miliarde de euro”, a mai arătat şeful Executivului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.