Premierul Marcel Ciolacu a transmis, joi, după întâlnirea cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că Guvernul va propune Executivului european un acord pe 7 ani prin care putem să ne dezvoltăm economic prin investiţii, dar şi să reducem deficitul bugetar. Ciolacu a precizat că preşedinta aleasă a Comisiei Europene a înţeles eforturile făcute de România pentru a se dezvolta şi ţinta ambiţioasă pe care o avem pentru investiţii în acest an, de 120 de miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am avut astăzi o discuţie extrem de constructivă cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care am abordat atât priorităţile viitoarei Comisii Europene, cât şi aşteptările României din partea Uniunii Europene, stadiul implementării PNRR şi nominalizarea comisarului european din partea României”, a scris premierul Ciolacu pe Facebook.

”Mă bucură faptul că preşedinta aleasă a Comisiei Europene a înţeles eforturile făcute de România pentru a se dezvolta şi ţinta ambiţioasă pe care o avem pentru investiţii în acest an - 120 de miliarde de lei”, a mai spus şeful Executivului.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Premierul arată că concluzia discuţiilor a fost ”că ţara noastră trebuie să profite de contextul actual şi de oportunităţile de finanţare europene pentru a se dezvolta şi creşte nivelul de trai al românilor”.

”În acest sens, vom propune Executivului european un acord pe 7 ani prin care putem să ne dezvoltăm economic prin investiţii, dar şi să reducem deficitul bugetar al României”, a menţionat premierul Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.