Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi seară, că, după escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu, putem vedea cât de mult a însemnat aderarea ţării noastre la NATO şi UE. Ciolacu a subliniat că România are o relaţie bună atât cu Israel, cât şi cu Palestina, astfel că putem contribui la o mediere între cele două state.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a fost întrebat, marţi seară, la Digi 24, despre escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu şi a răspuns: ”Se anticipa încă de dimineaţă acest lucru. Avem de-a face cu o escaladare în Orientul Mijlociu, dar în acest context de incertitudine, cel mai important este faptul că România are apartenenţa la NATO. E garanţia securităţii statului român în acest moment. Şi acum vedem cât de mult a însemnat ca să aderăm la NATO şi la Uniunea Europeană”.

Întrebat cat de periculoasă esre situaţia în Orientul Mijlociu, Ciolacu a subliniat că e o situaţie mai mult decât tensionată şi că civilii trebuie protejaţi.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”E o situaţie mai mult decât tensionată. Important este să încercăm să protejăm cât mai mult civilii şi oamenii nevinovaţi. Am văzut şi în Fâşia Gaza câţi copii au murit în acel conflict armat. Trebuie să recunoaştem, până la urmă, că e dreptul statului israelian de a răspunde atacurilor teroriste a doup grupări teroriste, Hamas şi Hezbollah sunt îndreptăţite. Acum cât vor încerca, vor exista medieri, avem o relaţie foarte bună şi cu Palestina şi cu Israelul, suntem unul dintre statele care putem contribui şi mijloci o mediere”, a adăugat Ciolacu.

Marţi seară, au fost lansate rachete din Iran către Israel. Potrivit IDF, este vorba de rachete balistice.

Toţi civilii israelieni se află în adăposturi în timp ce rachetele iraniene sunt trase asupra Israelului, anunţă IDF. Aproximativ 10 milioane de civili sunt ţintele proiectilelor iraniene. 

Aproape 200 de rachete au fost lansate, potrivit radioului armatei israeliene.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.