Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere, miercuri la Palatul Victoria, cu ministrul Apărării Naţionale al Republicii Coreea Shin Wonsik. „Relaţiile bilaterale dintre România şi Republica Coreea au fost consolidate de dialogul politic activ, intereselor strategice comune şi cooperarea pe linie de securitate şi apărare”, a afirmat şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Salut dinamica dialogului politic la nivel înalt, care a conturat traiectoria pentru aprofundarea cooperării bilaterale sectoriale. Parteneriatul Strategic dintre România şi Republica Coreea oferă cadrul necesar cooperării bilaterale de lungă durată şi reprezintă, totodată, un argument solid pentru procesul de modernizare al Forţelor Armate Române, în contextul actual de securitate. Domeniul apărării este un pilon important al colaborării noastre, concretizat prin semnarea recentă a primului Acord de cooperare în acest domeniu,” a afirmat şeful Executivului, potrivit comunicatului de presă al Guvernului.

Acordul reprezintă un pas important în dezvoltarea relaţiilor bilaterale în domeniul apărării, deschizând noi oportunităţi de colaborare în domenii precum educaţia militară, instruirea în comun a personalului, medicina militară, cercetarea şi dezvoltarea, precum şi industria de apărare.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Relaţiile bilaterale dintre România şi Republica Coreea se dezvoltă în baza Parteneriatului Strategic, de la stabilirea căruia cele două state au marcat, anul trecut, 15 ani.

România este prima ţară din Uniunea Europeană care a stabilit relaţii la nivel de parteneriat strategic cu Republica Coreea, ca prim partener strategic din regiunea Asia-Pacific.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.