Ministrul afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, a primit-o joi pe Ulla Krauss-Nussbaumer, ambasadorul agreat al Republicii Austria în România, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, oficialul român accentuând în cadrul discuţiilor obiectivul prioritar al României privind finalizarea procesului de aderare la spaţiul Schengen cu frontierele terestre. Austria este ţara care s-a opus aderării României la Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului de Externe, ”convorbirile au relevat potenţialul ridicat de dezvoltare a dialogului şi cooperării româno-austriece, atât în plan politic, la nivel bilateral şi european, cât şi în plan economic, sectorial şi interuman”.

”În context, oficialul român a accentuat obiectivul prioritar al României privind finalizarea procesului de aderare la spaţiul Schengen cu frontierele terestre”, arată MAE.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În plus, cele două părţi au apreciat caracterul dinamic al relaţiilor economice bilaterale, subliniind importanţa stimulării în continuare a schimburilor economice şi a investiţiilor, precum şi a cooperării sectoriale.

”Ministrul Luminiţa Odobescu a evidenţiat contribuţia comunităţii române din Austria la societatea şi economia statului partener, subliniind importanţa întăririi cooperării în domeniul afacerilor sociale. Discuţiile au evidenţiat interesul părţilor pentru o coordonare strânsă la nivelul UE, în sprijinul promovării valorilor şi principiilor europene. Oficialul român a subliniat necesitatea continuării sprijinului pentru Ucraina pe toate dimensiunile, dar şi pentru Republica Moldova, precum şi de promovare a unei politici credibile de extindere a Uniunii, în Vecinătatea Estică şi în Balcanii de Vest. De asemenea, a salutat evoluţiile din ultimul an care au condus la reimpulsionarea procesului de extindere. Un alt subiect de discuţie a vizat evoluţiile din Orientul Mijlociu, ministrul de externe exprimându-şi îngrijorarea faţă de volatilitatea sporită a situaţiei de securitate şi riscurile de escaladare regională a conflictului”, menţionează MAE. 

Ministrul Luminiţa Odobescu i-a transmis succes noului ambasador Ulla Krauss-Nussbaumer în misiunea sa, asigurând-o de întregul sprijin al autorităţilor române pentru consolidarea relaţiei bilaterale cu Republica Austria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.