Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 202/2008 privind punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Proiectul de ordonanţă de urgenţă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 202/2008 privind punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale, aprobată cu modificări prin Legea nr.217/2009, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul eliminării referirilor la “Ministerul Economiei şi Finanţelor”, al actualizării componenţei Consiliului interinstituţional pentru implementarea sancţiunilor, precum şi pentru respectarea angajamentelor internaţionale ale României în domeniul combaterii finanţării terorismului.

Conform legii promulgate este înfiinţat Consiliul interinstituţional „Ppentru asigurarea cadrului general de cooperare în domeniul punerii în aplicare în România a sancţiunilor internaţionale”.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Din Consiliu fac parte reprezentanţi ai MAI, MAE, MApN, ANAF, Ministerul Transporturilor, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, SRI, SIE, BNR, ASF şi Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

Potrivit actului normativ, ANAF creează şi gestionează baza de date cu privire la fonduri şi resurse economice blocate. Tot ANAF face controlul punerii în aplicare a sancţiunilor internaţionale de blocare a resurselor economice.

„După primirea înştiinţării în acest sens şi după cercetările necesare, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală dispune, prin ordin al preşedintelui, fără întârziere, blocarea fondurilor sau a resurselor economice care se află în proprietatea, sunt deţinute de sau se află sub controlul, direct sau indirect, al persoanelor fizice ori juridice care au fost identificate ca fiind persoane sau entităţi desemnate”, mai arată OUG.

Pe 4 septembrie 2019, Senatul a adoptat proiectul de lege, în calitate de prim for sesizat şi pe 17 martie 2021 votul Camerei a fost decizional. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.