Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri după întâlnirea cu omologul ungar Katalin Novák, că România vrea să aibă un învăţământ de înaltă calitate, indiferent de limba maternă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Pentru mine, învăţământul, la modul general, este o temă de o importanţă extraordinară. De aceea am venit încă din primii ani de mandat cu un proiect care se numeşte «România Educată», pentru a face întreg sistemul de educaţie mai performant în România. O parte importantă din întregul sistem de învăţământ este învăţământul în limbile minorităţilor naţionale. Şi îmi permit să amintesc că eu sunt profesor de fizică şi am predat fizica în limba germană şi în limba română”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri la Cotroceni.

El a mai spus că problemele care apar în sistemul de învăţământ nu sunt probleme specifice unei anumite limbi de predare.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Avem realizări notabile, avem olimpici cu rezultate senzaţionale, dar, pe de altă parte, avem şi probleme în şcolile din România. Câteodată nu se găsesc suficienţi profesori sau învăţători care predau în mod calificat, altădată organizarea unor şcoli este încă deficitară, cum este cazul liceului din Târgu Mureş şi, din păcate, s-a ajuns să se apeleze la justiţie şi se aşteaptă soluţii la această problemă. În alte situaţii infrastructura încă nu este acolo unde ne dorim, dar pot să vă asigur şi să garantez tuturor copiilor şi părinţilor din România că abordarea noastră este de bună credinţă şi scopul pe care îl urmărim este să avem un învăţământ de înaltă calitate, indiferent de limba maternă”, a completat şeful statului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.