Preşedintele Klaus Iohannis a participat marţi a deschiderea celei de-a doua ediţii a concursului „Cotroceni Creativ Junior”, eveniment organizat la Muzeul Naţional Cotroceni cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, informează Administraţia Prezidenţială.
„Sunt foarte bucuros că aţi venit astăzi aici la Muzeul Cotroceni şi sunt foarte bucuros că am putut să vin să vă văd şi să văd ce creaţi. E pentru mine şi pentru echipa mea o mare bucurie că putem să găzduim şi o expoziţie şi un atelier de creaţie aici astăzi de Ziua Copilului. Am văzut lucrările din expoziţia pe care aţi realizat-o, elevi din toată ţara, copilăria fantastică şi recunosc că sunt impresionat. Pe de o parte de felul în care aţi ştiut să vă transpuneţi pe pânză emoţiile, aspiraţiile, speranţele, dar şi pentru faptul că aţi dorit să veniţi să prezentaţi ce aţi simţit în acest an pandemic, un an în esenţă foarte trist pentru noi şi pentru toată lumea, dar se vede că unde este multă suferinţă este şi multă speranţă. Vă mulţumesc că voi aţi venit cu speranţa. Vă doresc mult succes, iar celor tineri pot să le spun că e un lucru pentru mine emoţionant că aţi venit să arătaţi ce vă impresionează din istoria şi patrimoniul Cotroceniului, Cotroceni Creativ Junior – un titlu foarte frumos pentru acest atelier. Eu vă doresc tuturor o zi frumoasă şi vă doresc să aveţi nu doar astăzi o zi a copilului frumoasă, ci toate zilele voastre să fie frumoase. La mulţi ani”, le-a transmis şeful statului tinerilor prezenţi la Cotroceni.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Preşedintele Klaus Iohannis a participat şi la vernisajul expoziţiei de arte vizuale Copilăria fantastică, găzduite în Salonul Cerchez al Muzeului Naţional Cotroceni până la data de 6 iulie.
Prezenţi la eveniment, autorii lucrărilor, tineri artişti care studiază la liceele de profil din ţară, alături de profesorii lor îndrumători, au discutat cu şeful statului despre trăirile şi evenimentele care i-au inspirat, despre impactul ultimului an asupra procesului creativ şi despre soluţiile pe care le-au identificat pentru a îşi urma vocaţia chiar şi în contextul învăţământului la distanţă şi al contactului redus cu colegii şi profesorii lor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.