Preşedintele UDMR şi candidatorul formaţiunii la alegerile prezidenţiale, Kelemen Hunor, se pronunţă împotriva introducerii stagiului militar obligatoriu. El este de acord că România are nevoie de o armată puternică, ca membri al NATO şi aflându-se la periferia, din punct de vedere geografic, a zonei NATO, însă susţine că stagiul militar obligatoriu „nu rezolvă problema”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Armată profesionistă, da, armată bine dotată, da, armată cu o mobilitate rapidă, da, dar nu stagiu... asta ar însemna şi modificarea Constituţiei şi nici nu ar rezolva prea multe chestiuni”, a afirmat Kelemen Hunor, întrebat, în emisiunea Insider Politic, dacă ar fi de acord cu reintroducerea stagiului militar obligatoriu. 
El susţine că România, în acest moment, fiind în Alianţa Nord-Atlantică, dar şi parte a ţărilor care se află la periferia zonei NATO, „are nevoie de o  armată profesionistă şi de o dezvoltare a armatei în mod permanent”.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
„ Dar nu stagiul militar obligatoriu rezolvă problema”, adaugă liderul formaţiunii maghiare.
El spune că „nu armata te face bărbat, asta e o prostie”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.