Preşedintele comisiei pentru agricultură din Senat, senatorul PNL George Scarlat a delarat miercuri, despre legea care interzice comercializarea cărnii sintetice, că atâta timp cât la nivelul Comisiei Europene şi a Parlamentului European nu există legislaţie care să prevadă acest consum în piaţa europeană, consideră că nu ar trebui să fim noi prima ţară în care să ajungă astfel de produse şi care să înlocuiască carnea românească. Senatorul a precizat că în România în prezent nu se poate fabrica astfel de carne artificială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

George Scarlat a declarat în emsiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News că legea cărnii şi a produselor din carne este o lege importantă, pentru întreg sectorul, atât pentru consumatorul român cât şi pentru fermierul şi procesatorul român. El a precizat că articolul 5 din lege interzice comercializarea cărnii sintetice obţinute din celule stem de la animale, a produselor obţinute din această carne.

”Atâta timp cât la nivelul Comisiei Europene şi a Parlamentului European nu avem legislaţie care să prevadă acest consum în piaţa europeană, considerăm că nu ar trebui să fim noi prima ţară în care să ajungă astfel de produse şi care să înlocuiască carnea românească”, a spus senatorul PNL, el precizând că suntem mai conservatori şi România încă mai are efective de animale şi ferme.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

El a arătat că în România nu există astăzi, la nivelul la care este cercetarea românească, posibilitatea de a se produce astfel de carne artificială.

”Esenţa legii cărnii se referă la faptul că carnea aceasta produsă în România, oferta din România este scăzută, ea tot nu se regăseşte la raftul marelui comerciant şi s-a simţit nevoia, dacă această sintagmă produs românesc din carne, binenţeles pe etichete având înscrise şi culorile drapelului naţional, atunci e o practică comercială neloială şi înşelătoare faţă de consumator, pentru că la rafturile magazinelor, atât timp cât tu produci doar 20% din consumul naţional, nu ai cum ca toată carnea de la raft să fie carne românească”, a arătat senatorul, precizând că ajung să facă cârnaţi tradiţionali cu carne din Spania.

George Scarlat a precizat că în Parlament s-a dorit ca acea carne care provine sută la sută din carcasele din România, să poată procesatorul, comerciantul să folosească sintagma: produs românesc din carne şi să aibă un raft, o vitrină separată faţă de celelalte vitrine cu produse din carne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.