Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, căruia premierul Marcel Ciolacu i-a cerut să prezinte ce a făcut pentru România din această funcţie, a afirmat că adevăratele întrebări sunt de ce România a atins doar 70 de ţinte din PNRR din 518 până în acest moment, de ce absorbţia de bani din PNRR este de doar 8% şi de ce reformele sunt doar la 14%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu tot respectul pentru oricine, conduc această alianţă de 32 de ţări, un miliard de oameni, îmi fac treaba bine şi pentru România am făcut şi fac lucruri şi voi face lucruri în continuare. Deci, nu-i treaba domnului Ciolacu ce am făcut eu la NATO. Treaba domnului Ciolacu este să spună ce face ca prim-ministru al României şi acolo sunt întrebări foarte mari. De ce avem un deficit de 7% din PIB în trimestrul unu şi va fi proabil 9% când angajamentul nostru să a fost să fim în 2024 cu 2,4% deficit? De ce avem 70 de ţinte din PNRR din 518 atinse în acest moment? Astea sunt tebările adevărate”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Mircea Geoană.

Acesta a întrebat, de asemenea, de ce avem cu o rată de absorbţie din PNRR de 8%, 2,6 miliarde din 29?

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”De ce din măsurile de reformă doar 14% sunt îndeplinite. Astea sunt întrebările adevărate. Cred că aici răspunsul pe care primul minsitrul trebuie să-l dea în faţa ţării este mai aproape de pielea şi de buzunarul românului, pentru că asta înseamnă inflaţie mare, asta înseamnă bani scump, credite scumpe, putere de cumpărare, în special pentru cei vulnerabili, salarii mici, pensii mici. Deci, cred că primul ministru al unei ţări, indiferent că se numeşte Ciolacu, trebuie să vadă în primul rând de mandatul lui, de mandatul meu îmi văd eu”, a adăugat Geoană.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri seară, că şi-ar dori ca Mircea Geoană – românul cu cea mai înaltă funcţie la nivel internaţional – să facă un bilanţ al activităţii depuse la NATO în folosul României. ”Totuşi eşti român. De ce te-ai dus acolo, ce-ai făcut, cu ce ai ajutat România”, a declarat liderul PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.