Candidata PSD la Primăria Generală, Gabriela Firea, prezintă miercuri priorităţile sale în domeniul cultural, arătând că va finaliza construcţia Arenei Polivalente – o sală multifuncţională cu capacitate de 20.000 de locuri. Ea precizeaă că e nevoie de un nou teatru de copii, de modernizarea Circului Metropolitan dar şi de o nouă Sală de Concerte – Filarmonică. Firea mai spune că se va implica în susţinerea financiară a artiştilor independenţi şi a teatrelor independente pentru a da o şansă de afirmare unei noi generaţii de aur a teatrului românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Micul Paris” trebuie să renască. Capitala are nevoie de cultură, în toate formele ei: teatre, muzee, săli de spectacole, artişti independenţi şi multe altele. Elevii şi studenţii să poată merge gratuit la muzeele Municipalităţii. În ultimii patru ani, Cultura a fost cu adevărat o “Cenuşăreasă”. S-au tăiat bugetele, s-au anulat spectacolele şi aproape s-au închis centre culturale. Un adevărat asalt împotriva artei. Nu mai vorbim că nici până acum posturile directorilor de teatre nu au fost scoase la concurs şi s-au depăşit toate termenele legale”, spune Gabriela Firea pe Facebook.
 
Ea arată că în domeniul Culturii, are în vedere un proiect ambiţios.
 
”În primul rând, finalizăm construcţia Arenei Polivalente – o sală multifuncţională cu capacitate de 20.000 de locuri, unde se pot organiza atât evenimente culturale cu public numeros, cât şi competiţii sportive de talie europeană. De asemenea, ar fi foarte important pentru Capitala României în care se află cele mai multe teatre, care intră periodic în reparaţii şi modernizări, să existe un Teatru Temporar – pentru relocarea spectacolelor pe durata lucrărilor de reabilitare”, spune candidata PSD la Primăria Capitalei.
 
Firea arată că se va implica în susţinerea financiară a artiştilor independenţi şi a teatrelor independente pentru a da o şansă de afirmare unei noi generaţii de aur a teatrului românesc.
 
”Cred de asemenea că e nevoie de un nou teatru de copii, dar şi pentru adolescenţi, de modernizarea Circului Metropolitan şi de o nouă Sală de Concerte – Filarmonică. Ca în marile capitale europene, voi susţine accesul gratuit al elevilor şi studenţilor la muzee. Toate acestea pot contribui, alături de multe alte programe şi activităţi, la promovarea culturală şi turistică a Bucureştiului”, mai spune Firea. 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.