Starea sistemului de sănătate din România este departe de a fi perfectă, dar se îmbunătăţeşte cu implicarea autorităţilor locale, a afirmat Gabriela Firea. Candidata PSD la Primăria Capitalei a mai spus că sunt destul exemple de bune practici în ultmii ani. În Bucureşti, de exemplu, în perioada 2016 – 2020, au fost deschise două spitale noi, cum ar fi Spitalul de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, primul spital de copii construit în ultimii 30 de ani, şi Spitalul Foişor. Ea a adăugat că îşi propune să finalizeze proiectul ambiţios al Spitalului Metropolitan Bucureşti, pe care l-a început în mandatul anterior şi a fost abandonat în ultimii patru ani.
Probleme încă sunt în sistemul medical. Pe scurt, aproape jumătate dintre unităţile medicale din întreaga ţară nu sunt autorizate ISU, peste 230 de clădiri din cele 3.040 aflate în reţeaua publică de sănătate se află în risc de prăbuşire, există un deficit crunt de medici, România situându-se pe penultimul loc la nivelul UE, cu un număr de 304,7 medici la 100.000 de locuitori, a transmis Firea, potrivit unui comunicat de presă al PSD.
„Sănătatea bucureştenilor, a românilor în general, este esenţială. Capitala este poate cel mai important centru medical din România, unde mulţi oameni caută alinarea. Sistemul medical, cele 19 spitalele care ţin de Primăria Capitalei, face bine zeci de mii de români în fiecare an. Lor trebuie să le asigurăm condiţii şi mai bune!În domeniul Sănătăţii trebuie să reluăm construcţia de spitale pentru ca toţi bucureştenii să aibă acces la servicii de sănătate de calitate. După construcţia de clădiri noi la Spitalul de Copii „Dr. Victor Gomoiu” sau de la Spitalul Foişor, îmi propun să duc la bun sfârşit şi proiectul ambiţios al Spitalului Metropolitan Bucureşti, pe care l-am început în mandatul meu anterior şi care a fost abandonat în ultimii patru ani”, a scris Gabriela Firea, luni pe Facebook.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ea a adăugat că, îşi doreşte să realizeze o reţea de centre pentru sănătatea femeii – fie că vorbim de adolescente, de femei tinere sau de senioare, cu sprijinul primarilor de sector şi al colegilor din Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
„Trebuie reluat programul pentru creşterea natalităţii, susţinerea cuplurilor infertile şi programul de fertilizare in vitro – sunt peste 800 de copii care au fost aduşi pe lume prin programul iniţiat de mine. Este cu siguranţă cea mai frumoasă realizare a mea, pentru că viaţa este nepreţuită, iar bucuria părinţilor care au putut avea astfel un copil nu poate fi descrisă în cuvinte”, a conchis Firea.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.