Deputatul Florin Roman (PNL) a declarat că premierul Marcel Ciolacu a anunţat că nu se va modifica TVA-ul anul viitor, în urma negocierilor avute cu Comisia Europeană, dar a precizat că acest subiect nu a fost discutat. ”Este exact stilul PSD-ist de a genera subiecte doar în spaţiul public, de a discuta despre ele, de a anunţa triumfalist ca fiind finalizate, numai că ele n-au fost discutate la Bruxelles”, a menţionat Florin Roman.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am văzut ieri un anunţ triumfalist al premierului Ciolacu care ne-a informat că nu se va modifica TVA-ul în cursul anului viitor, urmare a încheierii discuţiilor cu Comisia Europeană. E foarte bine că domnia sa ne-a anunţat ceva ce nu s-a discutat la Bruxelles. Este exact stilul PSD-ist de a genera subiecte doar în spaţiul public, de a discuta despre ele, de a anunţa triumfalist ca fiind finalizate, numai că ele n-au fost discutate la Bruxelles”, a afirmat, joi, Florin Roman.

El a anunţat şi trei veşti bune pentru România care au fost propuse de PNL.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”În schimb sunt trei veşti bune pentru România, toate propuse de Partidul Naţional Liberal, pentru că, dincolo de aceste scandaluri, ţara trebuie guvernată. Şi anume, Comisia a acceptat ca şi în anul 2025 să avem cotă unică şi nu cotă progresivă, aşa cum au propus colegii social-democraţi pe pactul fiscal. A doua veste bună este că cei de la Comisie au acceptat ca pilonul 2 de pensii să aibă o creştere a contribuţiei pe o propunere a Partidului Naţional Liberal etapizată de la 4,75% la 6%, ceea ce înseamnă mai mulţi bănuţi în buzunar pentru cei care muncesc activ astăzi în România în momentul în care vor îndeplini condiţiile de pensionare”, a declarat deputatul PNL.

El a precizat că cea de-a treia propunere liberală, agreată de Comisia Europeană prevede ca bonificaţia pentru cele 560.000 de firme care îşi plătesc datoriile să crească de la 3% la 5%.

”Iar a treia veste bună este tot o propunere liberală, agreată de Comisie şi anume bonificaţia pentru cele 560.000 de firme bune platnice care îşi plătesc datoriile la timp creşte de la 3% la 5% cu acceptul Comisiei Europene. Întrebarea noastră pentru domnul Ciolacu este să explice opiniei publice ce se va întâmpla cu acel 1,1% din PIB-ul României, care trebuie acoperit anul viitor prin măsurile propuse de guvern”, a mai afirmat Florin Roman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.