Preşedinta USR, Elena Elena Lasconi spune că nu a vorbit cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, despre o alianţă, dar că a transmis că uşa USR-ului este deschisă. Ea a admis că a vorbit cu toate celelalte forţe de centru-dreapta, PMP, Forţa Dreptei, REPER, independenţi, o să iasă cu o comunicare la sfârşitul acestei săptămâni, pentru că mai e foarte puţin timp până la depunerea alianţelor parlamentare şi a alianţelor pentru prezidenţiale, 10 respectiv 15 septembrie. Lasconi a menţionat că, dacă va exista o alianţă, alianţa se va numi USR ca să nu confuzeze oamenii la vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Nu am vorbit cu domnul Ciucă şi am spus că uşa USR-ului este deschisă. Am vorbit cu toate celelalte forţe de centru-dreapta, cu PMP, Forţa Dreptei, REPER, independenţi şi o să ieşim cu o comunicare la sfârşitul acestei săptămâni pentru că mai e foarte puţin timp până la depunerea alianţelor parlamentare şi a alianţelor pentru prezidenţiale, 10 respectiv 15 septembrie”, a spus Elena Lasconi la Parlament.

Întrebată de ce nu sunt clare discuţiile cu Ludovic Orban şi dacă are legătură cu lista pentru alegerile parlamentare, Elena Lasconi a spus: Da, fiecare îşi doreşte cât mai mult, când spun asta mă gândesc la locurile eligibile pentru parlamentari”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Elena Lasconi a mai spus că nu există discuţii şi negocieri în legătură cu o alianţă cu PNL, deşi a aflat din presă că cică ar fi vorbit. ”Nu s-a întâmplat asta, garantat”, a precizat ea.

Lasconi a subliniat că i-a venit această idee de a vorbi despre Ilie Bolojan ca variantă de premier pentru că îl admiră, pentru că are foarte mulţi ani în administraţie. ”Vreau să vă spun foarte prompt că noi avem foarte mulţi specialişti în partid care ar putea să fie premieri. Pe de altă parte, mă gândeam şi la faptul că vom ajunge la guvernare şi o să facem o reformă pe bune în administraţie iar domnul Bolojan o să îşi piardă serviciul, pentru că principala chestiune este desfiinţarea Consiliilor judeţene şi comasarea comunelor cu mai puţin de 2.000 de locuitori, 27% sau 28% din suprafaţa României, din localiltăţi. Ştiu că o să ţină cu dinţii PSD de treaba asta, pentru că are mulţi primari în astfel de comune unde credeţi-mă, taxele şi impozitele oamenilor din comună nu ajung să plătească salariile oamenilor din primărie şi practic se primesc bani de la Guvern sau de la CJ pentru a plăti funcţionarii din primărie, ceea ce este aberant”, a comentat ea.

Elena Lasconi a mai declarat că Vlad Gheorghe nu doreşte să se reîntoarcă în partid şi că a discutat cu primarul ales al municpiului Ploieşti, Mihai Poliţeanu.

Preşedinta USR a menţionat că în discuţiile cu Forţa Dreptei a propus o alianţă.

”O să vedem, nu vă spun ce i-am propus, era la mai puţin de jumătate faţă de cea ce mi s-a cerut”, a completat ea. 

Întrebată dacă panourile electorale cu ea se vor schimba, Lasconi a spus: ”Nu se vor schimba. Este posibil să se schimbe mesajul iar dacă va exista vreo alianţă, alianţa se va numi USR ca să nu confuzăm oamenii la vot”, a completat ea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.