Preşedinta USR, Elena Lasconi, afirmă joi că România şi cetăţenii ei eu nevoie de lideri puşi pe fapte, nu care să ne ameţească din vorbe, ea precizând că consulatul General al Rusiei la Constanţa trebuie închis, după ce Rusia a închis un consulat general al României de pe teritoriul ei, de la Rostov pe Don.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”România şi cetăţenii ei eu nevoie de lideri puşi pe fapte, nu care să ne ameţească din vorbe! Consulatul General al Rusiei la Constanţa trebuie închis. Rusia închide un consulat general al României de pe teritoriul ei, de la Rostov pe Don, iar România trebuie să reacţioneze ferm, fără echivoc!”, spune Elena Lasconi.

Ea precizează că ”Guvernul României trebuie să închidă Consulatul General al Federaţiei Ruse de la Constanţa”.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Acordul bilateral care stă la baza acestei reprezentări diplomatice în România trebuie denunţat ca urmare a comportamentului nejustificat al Federaţiei Ruse. Dronele Rusiei cad pe teritoriul României, Rusia ne închide consulatele nejustificat, România trebuie să reacţioneze Guvernul României trebuie să arate că apără interesele ţării şi ale cetăţenilor prin decizii corecte faţă de actorii care ne agresează teritoriul României şi sabotează reprezentarea diplomatică a României”, subliniază preşedinta USR.

Consulatul României de la Rostov pe Don a primit notificare că trebuie să se închidă începând cu data de 14 octombrie, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Decizia închiderii fusese luată de Moscova la sfârşitul anului trecut.

În replică, Executivul de la Bucureăti a transmis că România rămâne ferm angajată în susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, iar propaganda agresivă a Rusiei nu va schimba acest lucru.

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că autorităţile ruse încearcă cu disperare prin propagarea unor ştiri false să schimbe traseul european al Republicii Moldova, el încurajându-i pe toţi liderii de la Chişinău să nu se lase intimidaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.