Elena Lasconi, preşedintele USR, afirmă după bombardarea spitalului de copii din Ucraina: că acest atac mişelesc reprezintă o crimă de război şi vinovaţii trebuie să răspundă în faţa Curţii Penale Internaţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Astăzi, cel mai mare spital de copii din Ucraina - şi unul dintre cele mai mari din Europa - a fost spulberat de o rachetă rusească. Am văzut imagini groaznice, greu de privit. Mă pun în pielea părinţilor care îşi caută la această oră copiii printre dărâmături şi e dureros. Am în minte o mamă pe care am cunoscut-o la cutremurul din 1999 din Turcia, care îşi smulgea la propriu părul din cap şi urla îngenuncheată de durere după ce şi-a găsit băieţelul sub dărâmături. Dacă eşti mamă ştii, dacă eşti mamă simţi”, a transmis preşedintele USR, Elena Lasconi.

”Mă uit la această fotografie cu copiii care au fost salvaţi din spitalul bombardat, copii bolnavi de cancer care îşi fac tratamentul pe trotuar. Şi pentru ce? Doar pentru că aşa vor dictatorul de la Kremlin şi gaşca lui de criminali? Nu putem merge mai departe, nu putem închide ochii. Acest atac mişelesc reprezintă o crimă de război şi vinovaţii trebuie să răspundă în faţa Curţii Penale Internaţionale”, spune Lasconi.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Ea precizeazăcî ”războiul de la graniţele noastre ne-au amintit tuturor că Lumea Liberă are numeroşi duşmani care afirmă deschis că vor să înlocuiască actualul sistem internaţional bazat pe lege şi predictibilitate pe forţa armelor.

”Nu avem voie să cedăm, nu avem voie să facem niciun pas în spate. Lumea Liberă trebuie să rămână unită pentru că doar astfel vom ieşi victorioşi, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată în istorie când tiraniile au contestat sistemul democratic occidental. De aceea, relaţia transatlantică, parteneriatul strategic cu SUA şi apartenenţa la NATO reprezintă pentru România cele mai bune garanţii de securitate pentru noi şi pentru generaţiile viitoare. Iar criminalii, mai devreme sau mai târziu, trebuie să răspundă în faţa justiţiei”, mai spune Elena Lasconi în mesaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.