Preşedintele USR, Elena Lasconi, s-a întâlnit, miercuri, cu ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Kathleen Kavalec, cu care a discutat despre economie, investiţii, energie, apărare, politică externă, stat de drept şi libertatea presei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele USR, Elena Lasconi, s-a întâlnit, miercuri, cu ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Kathleen Kavalec.

”Discuţiile s-au axat pe componentele principale ale Parteneriatului strategic, cu accent pe economie, investiţii, energie, apărare, politică externă, stat de drept şi libertatea presei. Au fost abordate şi chestiuni care privesc viitorul României, precum rolul femeilor în societate, inclusiv în politică, şi drepturile minorităţilor”, a transmis USR, printr-un comunicat de presă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Elena Lasconi a scris ulterior pe Facebook că a fost o plăcere să discute ”cu unul dintre cei mai importanţi prieteni ai României”.

”Am discutat despre cât de asemănătoare sunt cele două naţiuni, naţiunea americană şi naţiunea română. Cu toţii înţelegem cât de important este să apărăm şi să promovăm libertatea într-un mediu de securitate tot mai complicat şi cât de importantă este relaţia trans-atlantică.

Am discutat despre componentele principale ale Parteneriatului strategic, cu accent pe economie, investiţii, energie, apărare, politică externă, stat de drept şi libertatea presei. Pe lângă aceste teme am discutat şi despre chestiuni care privesc viitorul României, precum rolul femeilor în societate, inclusiv în politică, precum şi drepturile minorităţilor”, a afirmat Elena Lasconi.

Potrivit acesteia, ”românii sunt printre cei mai pro-americani europeni pentru că preţuim libertatea, un drept pe care l-am câştigat cu sânge în urmă cu 35 de ani”.

”Relaţia dintre cele două naţiuni este extrem de puternică. Viitorul României, aşa cum ni-l imaginăm cu toţii, este legat de relaţia specială pe care o avem cu naţiunea americană, o relaţie care se extinde şi care devine tot mai complexă cu fiecare zi”, a mai scris Lasconi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.