Elena Lasconi, care candidează pentru funcţia de preşedinte al USR, afirmă că îl apreciază foarte mult pe Dominic Fritz, spunând că acesta are „alură” de şef de partid. Lasconi este de părere că susţinerea deja arătată de demisionarul Cătălin Drulă pentru Fritz, în ceea ce priveşte preluarea conducerii USR, l-a „decredibilizat” pe primarul Timişoarei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Prima dată când am auzit ”Dominic Fritz” m-am bucurat foarte mult. Are alură, are tot ce trebuie să fie preşedinte de partid, a fost în spatele unor oameni politici care au jucat în politica mare. E o mare diferenţă între Timişoara şi restul ţării, în sensul bun al cuvântului în ceea ce priveşte democraţia. M-am bucurat, doar că iarăşi l-a decredibilizat domnul Drulă, pentru că l-a uns urmaş şi noi nu suntem într-o monarhie. Dacă, de exemplu, la declaraţia aceea putea să spună: ”În USR sunt mulţi oameni buni care ar putea să preia funcţia de preşedinte”, nu era nicio problemă. Dacă zicea: ”Sunt mulţi oameni buni, Dominic, Viziteu, Lasconi, nu ştiu ce”, iarăşi nu era nicio problemă. Eu i-am comunicat asta lui Dominic, eu am avut discuţii eu el, eu chiar îl apreciez foarte mult, ţin la el foarte mult şi îl admir foarte mult şi sunt absolut sigură că o să fim cot la cot, pentru că este timpul foarte scurt şi sunt alegerile foarte importante, şi prezidenţialele, şi parlamentarele”, a afirmat Elena Lasconi în emisiunea Insider Politic, sâmbătă, la Prima TV. 
Ea precizează că „majoritatea” colegilor si din USR au fost deranjaţi de atitudinea ui Cătălin Drulă cu privire la succesorul său. 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
„Toţi spuneau: ”Cum adică îl lasă? Iarăşi pune pe cineva din pix? Iarăşi ne anunţă”, în sensul să ne-a anunţat de o alianţă, ne-a anunţat de o listă de europarlamentare, acuma iară ne anunţă de un... lasă un urmaş? Aia înseamnă că ei nu vor să plece de la butoane, aceşti domni care au controlat şi ţin în continuare să controleze acest partid”, mai afirmă Elena Lasconi.
În declaraţia de retragere de la conducerea USR, făcută a doua zi după alegerile locale şi europarlamentare, Drulă l-a indicat pe Dominic Fritz drept succesor.

”Rezultatul alegerilor este sub aşteptările pe care le-am avut. (...) Pentru mine, în întreaga mea viaţă asumarea a fost un principiu de bază, Îmi asum acest rezultat şi voi convoca în USR alegeri pentru un nou preşedinte în cel mai scurt timp. Avem oameni şi lideri puternici care pot duce mai departe această construcţiie. Mă gîndesc aici la Dominic Fritz, un om care a câştigat decisiv votul în Timişoara şi a arătat că PSD şi PNL pot fi înfrânte”, a afirmat Drulă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.