Preşedinta USR, Elena Lasconi, a declarat vineri că nu crede că îl legitimează nimic pe liderul PNL Nicolae Ciucă să facă un dialog cu forţele de dreapta, atâta timp cât este lipit de PSD. Despre o discuţie cu acesta, Lasconi a spus că nu a contactat-o nimeni dar că este dispusă la un dialog şi uşa este deschisă. De altfel, Lasconi a anunţat că a avut şi ea discuţii cu liderii forţelor de dreapta şi va reveni cu o concluzie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până acum nu m-a contactat nimeni, probabil că mi-au trimis o invitaţie prin Poşta Română sau cu porumbelul călător, nu ştiu. Nu cred că îl legitimează nimic pe domnul Ciucă să facă un dialog cu forţele de dreapta, atâta timp cât este lipit de PSD, aşa că eu revin la cele două chestiuni pe care le-am făcut şi publice, PNL ar putea să devină credibil dacă se rupe total de PSD şi dacă se îndepărtează de Klaus Iohannis”, a declarat Elena Lasconi la Ziare.com. 

Preşedinta USR a precizat că ea este deschisă dialogului şi uşa este deschisă. ”Numărul meu îl au”, a mai spus Lasconi.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Şi eu am avut la rândul meu discuţii cu liderii forţelor de dreapta, celor care se consideră de dreapta şi o să mai am şi săptămâna viitoare. O să revin în spaţiul public cu o concluzie, dar în momentul de faţă nu ştiu dacă îl legitimează ceva pe domnul Ciucă să facă asta”, a mai spus Elena Lasconi.

Preşedinta USR a subliniat că, personal. îl respectă pe Nicolae Ciucă. 

”Dacă e să mă întrebaţi personal, eu îl respect pe domnul Ciucă, mi se pare un om serios şi chiar mi-aş dori să avem o discuţie serioasă nu să fie o mimare de dialog, aşa cum s-a întâmplat în cazul domnului Ciolacu, care a spus că se consultă cu partidele pentru data alegerilor, pentru că ei ştiau dinainte ce să facă. A fost o mimare. Eu mi-am arătat deschiderea către dialog, dar ştiam de ce merg acolo”, a completat ea. 

Întrebată cu ce partide nu colaborează USR după alegerile din toamnă, Lasconi a răspuns: ”Categoric nu cu PSD, AUR sau S.O.S”. 

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi, despre discuţiile cu liderii dreptei, că a deschis dialogul pentru o astfel de punere laolaltă a forţelor politice de dreapta şi pot discuta pentru un proiect politic care să vizeze o linie de abordare comună pentru ampania electorală la prezidenţiale şi parlamentare. Despre o continuare a guvernării cu PSD, după alegeri, Ciucă a arătat că atât timp atât timp cât Partidul Naţional Liberal este dispus la dialog pentru un proiect comun pe dreapta, atunci intenţia este pentru o guvernare de drepta.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.