Deputatul Cristina Trăilă (PNL) a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre afirmaţiile liberalului Pavel Popescu privind Schengen şi sancţionarea firmelor străine, că la un anumit nivel, oamenii ar trebui să se limiteze în a face declaraţii de felul acesta. Ea a arătat despre colegul ei că se sancţionează singur printr-o astfel de abordare deloc de apreciat într-un moment când România este în primul rând într-o negociere foarte importantă şi astfel de afirmaţii nu îşi au locul sub nicio formă.
Cristina Trăilă a afirmat că nu este de acord absolut deloc cu afirmaţiile lui Pavel Popescu, care declarase că în cazul în care ţara noastră nu intră în Schengen, îşi va dedica „ultimii doi ani din acest mandat pentru legislaţie şi activitate politică ce vor viza în mod direct firmele şi interesele austriece (ruseşti la bază) şi olandeze prezente în România.
”Nici nu aş vrea să comentez, la un anumit nivel, oamenii ar trebui să se limiteze în a face declaraţii de felul acesta. Cred că se sancţionează singur printr-o astfel de abordare deloc de apreciat într-un moment când România este în primul rând într-o negociere foarte importantă şi astfel de afirmaţii nu îşi au locul sub nicio formă”, a spus ea.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Trăilă a continuat. ”Cu atât mai mutl cu cât acele companii la care face referire domnul Popescu sunt contribuabili la statul român, amgajează cetăţeni români şi din acele taxe şi impozite se plătesc şi pensiile”.
Deputatul PNL a menţionat că în acest moment, după ridicarea MCV, cu siguranţă şansele sunt mai mari pentru ca România să fie acceptată în Schengen, pentru că în primul rând condiţionalitatea exprimată de Olanda lunile trecute a fost ridicarea acestui MCV.
”Este un pic surprinzător că Austria s-a manifestat în acest fel şi într-un moment apropiat al deciziei, eu sunt convinsă că ministrul Bode şi-a făcut tema tehnic, aşa cum ministrul Predoiu şi-a făcut treaba lui pe justiţie, ministrul Bode are sarcina pe chestiunea tehnică a frontierei. Mai este important rolul extern, al ministrului de Externe, al ambasadorilor, să nu uităm componenta externă care este prezentă mereu acolo şi eu cred că aceste oduă săptămâni ar trebui să fie două săptămâni pentru toţi reprezentanţii statului român, în ansamblu, şi mă refer la toate instituţiile, pentru că repet, nu este un obiectiv mai important de ţară şi de aceea există această coaliţie şi ne înţelegem”, a mai spus Cristina Trăilă.
Deputatul PNL Pavel Popescu a declarat că refuză să ia în considerare un eşec al aderării României la spaţiul Schengen până la sfârşitul anului sau scenariul amânării până la un alt moment „potrivit”, în contextul în care două ţări se opun în prezent aderării şi anume Olanda şi Austria.
Liberalul a adăugat că, în cazul în care ţara noastră nu intră în Schengen, îşi va dedica „ultimii doi ani din acest mandat pentru legislaţie şi activitate politică ce vor viza în mod direct firmele şi interesele austriece (ruseşti la bază) şi olandeze prezente în România”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.