Premierul Marcel Ciolacu continuă, marţi, consultările cu partidele pentru finalizarea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, fiind aşteptaţi reprezentanţii REPER şi Forţa Dreptei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI REPER: Vrem organizarea de alegeri libere şi corecte, la termen, cu respectarea legislaţiei în vigoare, fără devansări de calendar şi decizii politice care să favorizeze anumiţi competitori, cu o consultare mai largă care să includă societatea civilă
CITEȘTE ȘI Orban: Asistăm la o criză politică şi la o criză guvernamentală, care nu este încă un război cald, dar este un război rece / Îndemn PNL să rupă această coaliţie toxică, parlamentarii Forţa Dreptei sunt pregătiţi să susţină o moţiune de cenzură
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
CITEȘTE ȘI Purtătorul de cuvânt al Forţa Dreptei, după consultările de la Palatul Victoria: Această stabilitate politică invocată de coaliţie afectează grav economia şi nivelul de trai al românilor, puterea tuturor de cumpărare - FOTO, VIDEO

Potrivit unui anunţ al Guvernului, premierul Marcel Ciolacu va continua, marţi, discuţiile cu partidele politice pentru finalizarea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din 2024. 

Potrivit programului, la ora 9:00 va avea loc discuţia cu reprezentanţii REPER, iar la ora 10:00, cu Forţa Dreptei.

 

 

 

”Din partea Guvernului, vor participa la întâlniri alături de premierul Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul Marian Neacşu şi vicepremierul şi ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu”, a transmis Executivul.

Premierul Marcel Ciolacu a început, luni, consultările cu partidele pe tema calendarului alegerilor prezidenţiale şi parlamentare, primiele discuţii având loc cu delegaţia USR, formată din preşedintele USR Elena Lasconi, Dominic Fritz şi Lucian Viziteu. Lasconi a declarat, după discuţia cu reprezentanţii Executivului, că vor vedea dacă doar s-a mimat o consultare sau dacă Marcel Ciolacu a fost sincer. Lasconi a menţionat că premierul le-a spus că după ce va avea dialog cu toate partidele, s-ar putea să fie încă o întâlnire în care să tragă concluziile. 

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a anunţat, după consultările cu premierul Marcel Ciolacu de la Palatul Victoria, că UDMR a pledat pentru necesitatea separării alegerilor prezidenţiale de alegerile parlamentare, el precizând că prezidenţialele pot fi stabilite pentru luna octombrie.

Liderul AUR George Simion a declarat, după discuţiile cu reprezentanţii Guvernului, că a văzut un premier slab, un premier care nu e propriul lui stăpân şi la care diferite grupuri de interese au ajuns.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.