Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat miercuri că Guvernul a aprobat o hătărâre prin care 74 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, care au obţinut media 10 la evaluarea naţională, vor primi câte 2000 de lei fiecare şi 80 de absolvenţi de bacalaureat cu media 10 vor primi câte 5000 de lei fiecare, finanţarea fiind de 548.000 lei şi alocată din bugetul Ministerului Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Pentru a răsplăti şi încuraja performanţa şcolară, Guvernul a decis ca tinerii care au obţinut nota 10 la examenele de absolvire ale învăţământului gimnazial şi liceal în acest an să primească un stimulent financiar. Astfel, 74 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, care au obţinut media 10 la evaluarea naţională, în sesiunea 2024, vor primi câte 2000 de lei fiecare. De asemenea, 80 de absolvenţi de bacalaureat care au obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, vor primi câte 5000 de lei fiecare”, a anunţat Mihai Constantin, după şedinţa de guvern. Purtătorul de cuvânt al Executivului a arătat că acest proiect implică o finanţare de 548.000 lei, alocată din bugetul Ministerului Educaţiei pe anul în curs. ”Lista beneficiarilor şi modalitatea de acordare a stimulentelor financiare vor fi aprobate ulterior, prin Ordin al ministrului educaţiei”, a mai spus Constantin.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.