Candidatul propus de coaliţia de guvernare pentru alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu, susţine că nu va fi un preşedinte comod, nici cu el, nici cu partidele politice, nici cu elitele României, altele decât cele politice. El consideră că elitele sunt la fel de răspunzătoare de soarta ţării ca şi politicienii, preşedintele, Biserica şi a adăugat că acestea au considerat întotdeauna că această ţară este doar pe mâna politicienilor.
”Nu voi fi un preşedinte comod, nu voi fi comod cu mine, nu voi fi comod cu partidele politice, în special cu cele pe care le preţuiesc mai mult. Nu voi fi comod cu elitele României, altele decât cele politice, pe care nu voi avea nicio atribuţie să le conduc, să le dirijez, dar pe care voi încerca să le inspir şi pe care voi încerca să le chem şi să le amintesc că sunt la fel de răspunzători de soarta acestei ţări, ca şi politicienii, ca şi preşedintele, ca şi Parlamentul, ca şi Biserica şi ca şi presa. Elitele României au considerat întotdeauna că această ţară, că această naţiune, e doar pe mâna politicienilor. Da, politicienii sunt primii responsabili pentru că ei cer puterea şi au puterea. Dar există o altă formă de putere sau o altă resursă de-a face bine care vine din autoritate, din învăţătură, din cultură, din credinţă, din har, care nu au fost puse totdeauna şi deplin la bătaie pentru poporul ăsta, pentru oamenii lui. Preşedintele va fi responsabil şi de asta”, a declarat Crin Antonescu, duminică, la Consiliul Naţional al PNL.
El a explicat că este conştient de faptul că de la vorbele frumoase până la realitatea fiecărei zile este o distanţă imposibil de parcurs dacă lucrurile nu pot începe dacă nu există un proiect.
”Nu sunt un om lipsit de experienţa politică şi de realismul măcar datorită vârstei să înţeleg că de la vorbele frumoase până la realitatea fiecarei zile e o distanţă greu uneori imposibil de parcurs, dar totul nu poate începe decât dacă există un proiect, dacă există în mintea noastră, dacă există în sufletul nostru măcar această aspiraţie. Ştiu că orice aş spune acum, chiar dacă voi fi ales preşedinte, nu voi putea realiza pe deplin pentru că nu vreau mult, vreau totul pentru această naţiune”, a mai declarat Crin Antonescu.
El a dat ca exemplu o frază rostită de Donald Trump în discursul de investitură.
”Donald Trump, proaspătul preşedinte al Statelor Unite, în discursul de învestitură din Capitoliu, la Washington, a rostit o frază scurtă, dar cu intensitatea unui fulger, vorbind despre americani, despre excepţionalismul american: ”The impossible is what we do better. The best”. Imposibilul este ceea ce noi putem să facem cel mai bine, ceea ce noi reuşim cel mai bine. Îi îndrăgim pe americani, mai ales pentru faptul că ei încearcă şi cred că pot face cel mai bine imposibilul. Sunt aliaţii noştri şi e important şi pentru noi cât mult reuşesc ei imposibilul şi mai ales posibilul”, a mai afirmat Crin Antonescu.
El a precizat că românii au reuşit în istoria lor ceea ce părea imposibil.
”Noi suntem români. E adevărat că şi noi în câteva momente din istoria noastră am reuşit ceea ce părea imposibil: Mica Unire, marea Unire. Dar cred că, nefiind City on the Hill, neavând sau neasumând, neambiţionând Manifest Destiny, avem doar obligaţia să facem tot posibilul. Şi eu cred într-adevăr că este posibil ca România să fie o ţară civilizată, democratică, în pace, prosperitate şi ordine. Eu cred că România poate fi o ţară cu indivizi bogaţi, cu familii bogate, cu aspiraţii depline, bogaţi material, bogaţi spiritual, bogaţi în cunoştinţă, bogaţi în credinţă, bogaţi în ştiinţă, bogaţi în deschiderea spiritului românesc în spiritul european şi în spiritul occidental”, a mai declarat Crin Antonescu.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.