Mai mulţi lideri al PNL s-au întâlnit, marţi, cu reprezentanţi ai păgubiţilor în afacerea Nordis, iar la final preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că va cere Camerei Deputaţilor să se reunească Birourile Permanente Reunite pentru constituirea comisiei care să analizeze această situaţie, pe care a catalogat-o ”un caz de înşelătorie clasic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Este un caz de înşelătorie clasic şi consider că demersul pe care l-am iniţiat pentru constituirea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului ar trebui să intre cât mai rapid în funcţiune ca aceşti oameni (...) să poată să dea detalii despre ceea ce s-a întâmplat acolo”, a declarat, marţi, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţi ai pădubiţilor în afacerea Nordis.

Potrivit lui Nicolae Ciucă între păgubiţii sunt oameni din ţară, din Diaspora, dar şi cetăţeni străini.

Preşedintele PNL consideră că autorităţile publice ”ar fi trebuit să-şi facă datoria şi să răspundă în timp oportun tuturor solicitărilor”.

”În această după-amiază voi solicita şi Camerei Deputaţilor să se reunească Birourile Permanente Reunite pentru constituirea comisiei. Este important, în primul rând, să se soluţioneze acest caz, în al doilea rând să fie un exemplu prin care cetăţenii să nu mai cadă în astfel de capcane. În al treilea rând, şi cel mai important, să se modifice urgent legiadslaţia pentru a nu mai permite astfel de scheme de înşelătorie”, a mai transmis liderul PNL.

Acesta a preiterat ideea că până pe data de 21 noiembrie se încheie înscrierile la masa credală, iar oamenii trebuie să facă solicitări pentru a nu rămâne în afara demersului.

Luni seară, Nicolae Ciucă a afirmat că numărul persoanelor identificate ca păgubite în urma afacerii Nordis a ajuns la peste 400.

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au anunţat, luni, că au solicitat grupului Nordis să pună la dispoziţie documentele necesare pentru a finaliza controalele, iar printre actele cerute se află lista de credite ipotecare, autorizaţii de construire, documentaţia cadastrală, procese verbale de recepţie la terminarea lucrărilor, documente din care să reiasă motivele pentru care s-a realizat prelungirea termenelor de livrare a unităţilor locative.

Deputatul PSD Laura Vicol a demisionat, în octombrie, mai întâi din funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, apoi din PSD. Ambele demisii au fost consecinţa anchetei publicate de RECORDER, intitulată ”Schema Nordis. Maşinăria de făcut bani a celui mai puternic clan politico-imobiliar”. Vladimir Ciorbă, asociatul principal al companiei, este căsătorit cu Laura Vicol.

Casa de insolvenţă CITR a fost numită administrator judiciar provizoriu de către Tribunalul Bucureşti în insolvenţa Nordis Management SRL. Termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de creanţă este 21 noiembrie 2024, iar termenul pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 6 ianuarie 2025.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.